woensdag 28 juni 2017

Gelt varken

Het (tamme) varken (Sus scrofa domesticus, Sus domesticus) is een zoogdier uit de familie der. Een gelt is een vrouwtjesvarken dat nog niet geworpen heeft. Varken van het vrouwelijk geslacht, dat nog niet gebigd heeft. Toegevoegd na minuut: Als het mannetje gecastreerd is heet hij een barg of een borg.


Een vrouwtje wat nog geen biggen heeft gehad heet een gelt. Het gewone tamme varken (Sus domesticus of Sus scrofa domesticus) is een.

Biologisch varkenshouden is varkens houden met respect voor varken en milieu. Een mannelijk varken heet een beer, een vrouwelijk varken heet een gelt. Heeft een varkensbedrijf of houdt u varkens voor de hobby?


Dan houdt u zich aan de eisen van het Besluit houders van dieren. In het Besluit houders van dieren . Varkens Houden is een geweldige hobby waar allerlei regels aan verbonden zijn. Aandoeningen bij varkens. Varkens vanaf een leeftijd van tien weken tot het moment van .

Als ze al gebigd heeft: zeug. Naam gecastreerd mannetje. MJ netto energie varken (NEv).


Zo kan een gelt de opgenomen energie uit het voeder bijna volledig in spiergroei . Een varken als huisdier - Duration: 3:02. Wij werken enkel met varkens van klassering SAA en EAA. Pork Best varkensvlees is altijd vlees van een gelt. Gespeende varkens , gebruiksvarkens, gelten en zeugen mogen tijdelijk van de . GELT VARKEN of Beer, aldus noemd men het manneken van een zog of zeuge, geschikt tot de vermeerdering van de varkens kudde.


Een jong varken heet een big en in sommige delen van het. Varken , maar Majalis mas, een Gelt - varken , dat gelubdis, gelyk Majalis femina, een Gelte, een gesneden wyfken. Scropha is een Zeuge of Zog, . Gelt basiskans om gezondheid te verbeteren. In de opfok wordt de basis gelegd voor een succesvolle zeug.


Gelt : een geslachtsrijp vrouwelijk varken dat nog niet heeft geworpen;. Een zeug is een vrouwelijk varken dat biggen heeft gehad. Zogende zeug : een vrouwelijk varken in de perinatale periode totdat de biggen zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts