woensdag 21 juni 2017

Taxuskever

De taxuskever is een sloom insect en kan niet rennen of vliegen. Er zijn alleen vrouwelijke . Een taxuskever berokkent op zich weinig schade aan de tuin, op wat ronde happen uit blaadjes na. Maar de larven zijn van een heel ander slag.


De schade van de taxuskever herken je aan ronde hapjes uit de bladrand. Ondanks de naam komt deze kever niet alleen .

Taxuskever kan uw kleinfruitaanplanting ernstig beschadigen. Schadebeeld en herkenning. Het middelenpakket is ontoerei- kend om de . De schade door de volwassen taxuskever wordt gekenmerkt door typische ronde hapjes die meestal uit de randen van de . Last van taxuskever in de tuin? Zo kan je de taxuskever op een milieuvriendelijke manier bestrijden.


Een volwassen taxuskever is tot millimeter. Hij heeft een bruine tot zwarte kleur met gele vlekken en heeft geen vleugels. De eieren zijn in eerste instantie .

Koop dan nu aaltjes, ook nematoden genoem die de larven van de taxuskever effectief bestrijden! See what people are saying and join the conversation. Larven taxuskever eten ondergronds aan plantdelen, waardoor de planten gebreksverschijnselen zullen vertonen. De larven van de taxuskever brengen wel grote schade aan de . Herkennen van taxuskever : Volwassen kevers zijn 7-mm groot, bruinzwart van kleur met . Otiorhynchus sulcatus ( taxuskever of gegroefde lapsnuitkever). Denk bijvoorbeeld aan de taxuskever , de meikever en de snuitkever, die ieder hun eigen eigenschappen hebben.


Hoewel kevers in huis niet gevaarlijk zijn, . Ze veroorzaken ronde gaatjes in de struiken. Vraatschade van de larven en volgroeide kever zie je ook . Een onderzoek in het Duitse. Ellerhoop laat echter zien dat niet alleen de larven van deze vervelende kever, maar ook de taxuskever zelf bestreden kan wor-. Een aangevreten druif of andere planten zijn erg vervelend.


Gelukkig is deze taxuskever goed te bestrijden. Lees hier alle informatie. Er is nu een milieuvriendelijke oplossing die alle stadia van de taxuskever bestrijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts