vrijdag 1 september 2017

Gras verticuteren eerst maaien

Maai eerst het gras voldoende kort. Verticuteer in rechte lijnen en eventueel nog . We zouden graag spoedig willen ons gras verticuteren , zodat we snel een mooi tapijt. Echter, moeten we eerst eens ons gras afrijden alvorens we het. Na het maaien , waar nodig doorzaaien, kalk en meststoffen geven.


Maai vervolgens het gras en zorg ervoor dat de afgesneden grassen van het gazon.

Gras verticuteren doe je in het voorjaar in april of mei en in het najaar in september of oktober. Door het maaien van het gras kan het mos gemakkelijker worden verwijderd . De eerste stap is het bevochtigen van het gazon. Door het gazon tweemaal per jaar te verticuteren zorg je ervoor dat het gras goed verlucht. Deze viltlaag bestaat uit afgestorven grasdeeltjes die na het maaien zijn.


Je dient het grondoppervlak de eerste periode goed vochtig te houden. Kom erachter wat verticuteren precies is, wat het doel is en wanneer u het beste kunt verticuteren om u gazon mooi te houden. Eerst maaien , dan verticuteren. Alles wat een verticuteer machine doet, is met scherpe messen snede .

Bij het verticuteren is het heel belangrijk dat de bodem noch nat noch droog is. Herhaal dit vervolgens haaks op de eerste verticuteerrichting. Zorg ervoor dat u de eerste keer niet te diep verticuteert.


Stefaan ons alles over het onderhoud van uw gazon. Voordat u gaat verticuteren raden wij u aan om het gras eerst nog af te rijden. Het beste moment om uw gras te verticuteren is op een droge dag in maart of . Maai voordat je gaat verticuteren met de hand eerst het gras zo kort mogelijk. Een nieuw gezaaide gazon begin je te maaien als het gras 10cm hoog is.


Die krijg je door het gazon regelmatig te verluchten en te verticuteren. Afgestorven gras , plantenresten, onkruid en mos vormen met de tijd een viltlaag op het. Alvorens te verticuteren , eerst het gras normaal maaien (2-cm).


Schaduw of te kort maaien kunnen ook de oorzaak zijn van mos. Bij een heuvel of een schuine graswal kun je verticuteren door eerst met . Stappenplan verticuteren gazon : 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts