maandag 2 oktober 2017

Geboorte veulen

Elke keer is de geboorte van een veulen weer spannen of u nu een doorgewinterde fokker bent of niet. Enkele dagen voor de geboorte zie je duidelijk dat het veulen rustige perioden heeft en perioden waarin het heel sterkt beweegt. Dit zie je ook aan de merrie.


De geboorte van een veulen is altijd iets bijzonders. Meestal redt de merrie zich zonder hulp.

Het is belangrijk om te kunnen signaleren wanneer er iets niet . Yenta vertelt: “Een goede voorbereiding op de geboorte van een veulen is erg belangrijk. Zorg voor een hygiënische en droge omgeving waar . Het eerste dat je van de geboorte van een veulen ziet, is het breken van het water. De merrie gaat staan plassen en daar lijkt geen einde aan te komen.


Na de geboorte kunnen veulens al direct staan. Omdat de motoriek van het jonge .

Unsubscribe from MartijnenLies? Een mens heeft wel een jaar nodig om te leren lopen. Een paard kan dat al direct na zijn geboorte. Het veulen is dan het beste beschermd. Het uier van de merrie wordt groter en vaak . Als het veulen in een rustige omgeving geboren wordt dan is de kans groot dat ook de merrie nog even blijft liggen en dit heeft een groot voordeel.


Joehoe, je merrie is drachtig en de geboorte komt steeds dichter bij. Weet jij hoe je kunt zien of de geboorte in aantocht is en wat je tijdens en . Sommige merries hebben een zodanige ontwikkeling van het uier, dat zij al voor de geboorte van het veulen biest gaan lekken. In dit geval is het verstandig . Die van de geboorte van hun veulen of veulens.


Bij de meeste merries verloopt de bevalling probleemloos en hoeft een eigenaar niets te doen. Na elf maanden is het zover: het veulen wordt geboren. Tekenen dat de geboorte nadert zijn het slap worden van de bekkenbanden en het vollopen van de uier . Lees hier alles wat je moet weten rondom de geboorte van een veulen , zodat je optimaal bent voorbereid om het gezond ter wereld te .

Ten tijde van het eind van de dracht zal de merrie goed in de gaten moeten worden gehouden. De eerste minuten na de geboorte probeert het veulen rechtop te staan. Het wil daarna, als het goed is, drinken bij de merrie. De zuigreflex moet maximaal 10 . Hieronder ziet u een fotoreportage.


Koliek-achtige verschijnselen (half uur tot enkele uren voor geboorte ). Je merrie is inmiddels in de laatste fase van de dracht beland en je wordt steeds nieuwsgieriger naar je veulen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts