woensdag 18 juli 2018

Grasklaver

Grasklaver : meer opbrengst dan gras. Meer eiwit, zowel ruw eiwit als darm verteerbaar eiwit, en een hogere opbrengst van ruim ton droge . Zorg op zand voor een pH van minstens en op klei minstens 6 . Gras en rode klaver winnen aan belangstelling, maar managementmaatregelen maken teelt lastig. Gras-klaver past mooi in een vruchtopvolging met voeder- of akkerbouwgewassen.

Hoewel het door de aangescherpte derogatie-eisen minder actueel . Klaver is een pioniersgewas en groeit goed op schrale, stikstofarme grond. Met minder kunstmest toch meer opbrengst en eiwit dan productiegras, dat concludeert het Louis-Bolk instituut over gras-klaver mengsels. Bemesting voor een goede grasklaver. Op veel biologische melkveebedrijven staat het eiwitgehalte in de kuilen onder druk.


Lagere klaveraandelen door . In de biologische en gangbare teelt is april dé maand om grasklaver te zaaien. Lees hier het zaaiadvies van onze experts.

Klaver staat al jaren te boek als een eiwitleverancier, toch is het areaal gras- klaver in Nederland nog beperkt. Stikstofaanbod verruimen met gras-klaver. Dat de RuwvoerRonde een praktische dag is, bleek wel uit het feit dat Ton Derks. Dit leidt tot vicieuze cirkel, die hij denkt te doorbreken door het toepassen van gras-klaver. Tips herinzaai gras-klaver.


De aandachtspunten bij het opnieuw inzaaien van gras-klaver : Afbeelding 2. Zwavelbemesting in grasklaver. Bij de bemesting van landbouwgewassen heeft zwavel in het verleden nauwelijks . Alleen stikstofbemesting voor eerste snede grasklaver. Percelen gras met rode of witte klaver en een stikstof leverend vermogen (NLV) klasse . Omschrijving Hooi van grasklaver Wordt in de eerste dagen gemaaid Van late eerste snede (weidevogelbeheer) Mogelijkheid droog hooi of . Hier kunnen biologische boeren en tuinders adverteren met o. Het is een belangrijk streven . Ideaal ruwvoer voor rundvee, geiten en schapen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact.


Haver is de meest groeikrachtige dekvrucht.

Ook zomergerst is geschikt. Het graan zorgt voor snelle grondbedekking. De grasklaver of luzerne . Klavers hebben de eigenschap om stikstof uit de lucht te binden door middel van rhizobium bacteriën.


Uitmijnen met gras-klaver. Door kali bemesting blijft de productie . Dat je op grasklaverpercelen terughoudend moet zijn met onkruidbestrijding, klopt niet. Dat blijkt op de proefvelden van Nufarm in het Gelderse .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts