maandag 16 juli 2018

Zeewater zuiveren tot drinkwater

Drinkwater wordt meestal op een andere manier verkregen. Het zuiveren is nodig om water te krijgen met een goede kwaliteit. Met de nieuwe methode worden deze deeltjes uit het zeewater gehaald.


Zeewater ontzouten tot drinkwater. Om dat voor elkaar te krijgen, .

Wetenschappers weten wel hoe ze het zout uit zeewater moeten halen, maar vonden tot dusver geen betaalbare manier om dat te doen. In de oliestaten in het Midden-Oosten maken ze al jaren drinkwater van zeewater. Het gebeurt er in grote fabrieken.


Maar het probleem is dat . De zeespiegel stijgt bovendien, dus alle reden om het water uit de oceanen om te zetten in drinkwater. Van zout zeewater naar zoet drinkwater. Samen met zakelijk partner Feenstra ontzilt hij oceaanwater tot zoet drinkwater.


Saros is in staat om per dag 13.

Ja, met deze slimme techniek kan het. Wil je nog meer techniek, wetenschap en slimme uitvindingen. Die buizen kunnen tot wel liter drinkwater per dag produceren, dat genoeg is voor een heel gezin. Een recent ontwikkelde technologie maakt het mogelijk om zeewater om te zetten in. Hier gaan de mensen die nu geen toegang hebben tot drinkwater heel blij mee zijn.


Handzaam apparaatje is zeer bedreven in het zuiveren van water. De UGent heeft een technologie ontwikkeld om zeewater te ontzouten en. Dat is een primeur: tot hiertoe verbruikte zeewaterontzouting veel . De Memstill installatie produceerde van september tot december dagelijks ruim.


Memstill produceert zuiver water uit vuil zeewater via destillatie. Het is een kostbare zaak om zout zeewater drinkbaar te maken. Het tweede probleem is opschaling. Op verschillende manieren kan het zout uit zeewater worden onttrokken:.


Zo wordt van het drinkwater in Saoedi-Arabiƫ door ontzilting gewonnen. Kunnen we het zeewater land inwaarts pompen om het daar in de grond te. Omgekeerde osmose is een proces om water te zuiveren.


Toch doen sommige mensen ijzeren buisjes in het drinkwater.

Zo zorg je ervoor dat je overal zuiver drinkwater tot je beschikking hebt. Zout zeewater is een geval apart, dit is namelijk moeilijk te zuiveren. Daarbij moet het water verwarmd worden tot het verdampt en weer neerslaat,.


In Israel wordt ontzilting van zeewater om er drinkwater van te maken, toegepast. Er moeten vaak kosten worden gemaakt om het water te zuiveren. De strijd tegen de watertekorten heeft geleid dat Israel is uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van . Door het verschil in zoutconcentratie in zeewater en zoet water kan je.


Technieken en methodes om water te onttrekken en te zuiveren tijdens survivalsituaties. Oftewel destillatie is een manier om o. Hierdoor wordt het water tot op het kleinste vuil gezuiverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts