dinsdag 24 juli 2018

Eendensoorten nederland

Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Eenden , ganzen en zwanen . Klik hier voor de laatste toevoegingen aan deze pagina. Eend is de algemene naam voor een aantal soorten vogels uit de familie van eendachtigen (Anatidae). Alle soorten uit de Anatidae worden eenden genoem . Ze trekken slechts over kleine .

De mandarijneend is een exotische verschijning die je eigenlijk niet in Nederland zou verwachten. Oorspronkelijk komt hij dan ook voor in Oost-Azië. In strenge winters trekken Nederlandse eenden naar het zuiden. Verschillende soorten eenden , ganzen en zwanen in het open water.


Afnemende aantalsontwikkeling van enkele algemene eendensoorten in Nederland was aanleiding voor een verkennend onderzoek. Het vangen van eenden in eendenkooien is een oer- Nederlands verschijnsel. Onze voorouders deden het volop, voor de pot. In Nederland komen ook zeer kleine aantallen voor van de Carolina- eend (Aix sponsa), een soort die hier als exoot wordt beschouwd en inheems is in . Opmerkelijk is dat de Krakeen een soort die ecologisch nauw verwant is aan de Wilde Eend , in Nederland zowel in het broedseizoen als daarbuiten juist is .

Er vindt een onverklaarbare daling plaats van het aantal wilde eenden in Nederland. In de afgelopen jaar daalde het aantal broedpaartjes . Het is gedeeltelijk een trekvogel. Wilde eenden komen in heel Nederland voor, maar vooral in laag- Nederland. De Nederlandse parkeenden zijn een mengvorm tussen verschillende kweekvormen en de wildvorm van de Wilde Eend. De Wilde Eend is de meest algemene eend in Nederland.


De man met zijn kenmerkende metaalachtig-groengekleurde kop met gele snaven en witte halsban . Dit gedrag is bij vrijwel alle eenden soorten in Nederland. Vroeger werden de eendensoorten alleen gevangen voor consumptie. Te koop: witte en wild kleur mandarijn eend euro per stuk of ruilen voor een witte man. Vogelbescherming Nederland. Er zijn wel meer dan honderd verschillende eendensoorten.


De wilde eend is de meest voorkomende eend in Nederland. De naam is een beetje vreemd. De eendenkooien die Nederland nu nog rijk is, 1in totaal.


Lijkt wat op de Wilde eend , maar de brede spatelvormige snavel valt onmiddellijk op. Ik denk niet dat je een wilde eend als huisdier kunt houden tenzij je ze krijgt als ze net uit het komen. Dat denk ik tenminste, en ik heb niet .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts