woensdag 11 juli 2018

Verdorde buxus redden

De buxusmot is een nachtvlinder die in zeer snel buxussen volledig kan kaal vreten. Wellicht zijn ze via uit Azië geïmporteerde planten zo naar onze regio . Dat is logisch, want hij is een mooie verschijning die ook de winterse tuin structuur en kleur geeft. Een buxus met gele blaadjes verliest . In mijn heg (volgens mij een buxus ) is stuk helemaal kaal.


Aan die plant zitten vrijwel geen blaadjes.

Alleen aan de punten van de takken zit . De buxusrups lijkt met name in het oosten van de provincie toe te. De aangevreten planten zien er verloren uit en lijken niet meer te redden. Na de droge zomer staan veel planten er verdord en bruin bij.


Neem bijvoorbeeld de conifeer of de buxus. Verkleurde of verdorde bladeren? Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig. Door een aantal eenvoudige tips in acht te .

Eén daarvan is de zeer schadelijke buxusmot die in hoog tempo korte metten kan maken met hele hagen buxusstruiken. Hij is nu helemaal geel, alleen in de binnenkant zitten er groene takjes. Kan ik deze buxus nog redden of is hij ten dode opgeschreven? Zet de plant op een andere plek. Door je plant op een totaal andere plek te zetten , verander je de leefomstandigheden.


Te veel of te weinig zon . Ik merkte tijdens mijn wandeling dat iemand zijn buxus grondig aan. WIJCHEN - Je verdorde planten laten spuiten met verf, zodat ze er weer. De regen gaat je tuinplanten dit jaar niet meer redden , zegt Gerrit Jansen. Er woedt een schimmelziekte die het op buxussen heeft gemunt. Is er echt geen redden meer aan, rooi de plant dan en gooi hem weg.


Het komt regelmatig voor dar er kale plekken in een buxus voorkomen. Deze plekken kun je meestal gemakkelijk herstellen, door er nieuwe buxusplanten. Lezers van Zevenaar Post geven tips om buxushaag te redden. In de plant zelf zit wit . Buxus en vooral de snoeivormen vragen veel voeding om mooi groen te blijven.


Een oordeelkundige bemesting is daarom belangrijk voor een goed resultaat.

Op eiland IJsselmonde grijpt de aantasting van buxus door de buxusmot snel om zich heen. Wat kun je er aan doen om je buxus te redden ? Per geval is het verschillend of de buxus nog te redden valt en helaas is het lastig om zonder deze gezien te hebben aan te kunnen geven. Ontbrekend: verdorde Is dit de oplossing voor uw verdorde tuin? Niet als grap, maar wel degelijk als een manier om de strijd aan te gaan tegen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts