donderdag 19 juli 2018

Bolgewas

Een bolgewas is een gewas dat overwintert door in een al of niet ondergrondse bol, in feite een bolvormige ophoping van vlezige bladeren, voedsel op te slaan. Bijvoorbeeld Tulipa en Allium. Bloeien in uw voorjaarstuin en wedijveren om aandacht met uw tulpen. Meestal zeer geschikt voor verwildering, dus laat ze in goede bodem staan en ze komen. Bolgewas , bloem genoemd naar een mythologische figuur (6).


Plant, bolgewas , bloem, van oorsprong mediterraan (7).

Wat is de betekenis van bolgewas ? Veel vertaalde voorbeeldzinnen bevatten bolgewas – Nederlands-Duits woordenboek en zoekmachine voor miljoenen Nederlandse vertalingen. Voorjaarsbloeiende bolgewassen zoals tulpen, krokus, narcis, hyacinten en irissen. Voor tuinliefhebbers die van verwilderingsbollen houden, is Hyacinthoides non- scripta een hele goede keus.


Tuininformatie over het onderwerp bolgewas. Bekijk alle tuinartikelen en tuintips via tuinkrant. Resultaat 13–van de resultaten wordt getoond.


Speciale plant die met hangende klokvormige bloemen, paars tot groenwit, bloeit in het late voorjaar tot de vroege zomer.

Zeer geschikt als snijbloem. Klik op het plaatje voor de naam en meer informatie over de voorjaarsbloeiende bolgewassen. Hoge kwaliteit, gratis geleverd en grote collectie. Je hebt gezocht op het woord: bolgewas.


Er is weer een verhaal bijgekomen in onze rubriek Het Estafettestokje. Bob… Dit is een reactie op: Gastenboek. De meest gezochte Bolgewassen in onze plantengids. Net als alle andere bolgewassen zijn ook tulpen niet zo dol op onze tuin (of is onze tuin niet zo dol op tulpen).


Van de ruim tulpenbollen . Vertaald van Nederlands naar Frans inclusief synoniemen, uitleg en gerelateerde woorden. Krokus Een bolgewas is een plant die overwintert door in een (ondergrondse) bol, in feite een bolvormige ophoping van vlezige bladeren, voedsel op te slaan. GAANDEREN - Om meteen maar met de deur in huis te vallen, de plant die wij in de volksmond Amaryllis noemen heet in het Latijn Hippeastrum.


Dit artikel bevat (nog) geen betekenisprofiel, alleen algemene grammaticale gegevens en, indien aanwezig, voorbeeldzinnen uit het Corpus Hedendaags . NL EN Nederlands Engels vertalingen voor bolgewas. Zoek woord bolgewas heeft eén resultaat. NL, Nederlands, EN, Engels.


Dit minder bekende bolgewas bloeit met blauwe, klokvormige bloemen aan een lange steel en doet wat aan een boshyacint denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts