donderdag 26 juli 2018

Soorten hommels

Uit Nederland zijn soorten hommels bekend. Herkenning van de soorten lijkt op het eerste gezicht makkelijk, omdat ze van die mooie kleurpatronen hebben. Een hommelsoort is een biologische soort die deel uitmaakt van het geslacht van de hommels (bombus).


Hommels behoren tot de bijachtigen en zijn insecten. Voor de meeste soorten geldt dat je ze zelfs in de hand kunt nemen!

De hommels zijn de grotere soorten van de vliesvleugeligen (zoals wespen en bijen) en ook van de tweevleugeligen (zoals de zweefvliegen). Bepaalde soorten komen dan ook op sommige plaatsen niet meer voor. Spontaan zien we hommels ook in vogelnestkasten nestelen, als het oude nestmateriaal is blijven liggen. Er soorten hommels in Nederland.


Het wordt dan hergebruikt. Er zijn soorten hommels in Nederland. Misschien heeft U haar al gezien, die grote dikke hommel.

Aan het eind van de zomer bestaat een nest uit 2tot 2hommels , hoewel aardhommelvolken groter zijn: tot 4individuen. Op het eind komen er geen . Ook als het wat kouder is, vliegen hommels van bloem naar bloem. Hun harige vacht houdt ze lekker.


Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland. Beschrijving en afbeeldingen van Bombus lapidarius - Steenhommel. Een ontdekkingsreis door de wondere wereld van de hommel. De Nationale Bijentelling voor scholen richt zich op het tellen van hommels. Naast de verschillende soorten hommels geef je ook het aantal honingbijen,.


De ene soort hommel heeft een veel korter vliegseizoen dan de andere. Soorten die vroeg ontwaken, bijvoorbeeld. Gezien de sterk bedreigde status van deze soort in geheel.


Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Zo telt de hommelfauna in België soorten , waarvan er 7 . Gelukkig zijn hommels goed vertegenwoordigd in ento- mologische . Een hommel is overigens niet één soort, er bestaan wel 2verschillende soorten hommels , de soort heet op zijn Latijns Bombus.

Heb jij al bezoek gehad van hommels in je tuin? In Nederland leefden ooit soorten hommels. Van de soorten die er in ons land voorkwamen is vijftig procent zeldzaam of al verdwenen. Op deze tabel kan je zien bij welke soorten je tuinsoort voorkomt. Wist je dat ook de hommels tot de familie van de bijen behoren?


Zilverlinde Zilverlinde nefast voor hommels? Overal fluiten de vogels en zoemen de hommels. Nu is het ideale moment aangebroken om de verschillende soorten hommels te leren kennen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts