donderdag 19 juli 2018

Herkauwen koe

Paarden en koeien eten allebei gras, maar alleen koeien zijn herkauwers. Een koe eet voedsel zonder het goed te kauwen: ze schrokt het naar binnen. Als de pens vol is, kan het herkauwen beginnen.


Als de koe haar voer doorslikt zonder te kauwen komt het in haar pens. Dan gaat de koe het eten herkauwen en dan komt het via de netmaag en .

Hoewel kamelen (onderorde Tylopoda, familie Camelidae) ook herkauwen ,. Na het eten duurt het ongeveer minuten voordat de koe begint met het opnieuw kauwen van het voer. Dit wordt herkauwen genoemd. Altijd al willen weten hoe vaak een koe kauwt, herkauwt of op een dag drinkt? Dan is de RumiWatch misschien iets! Dit is een halster waarmee . Dan kan dit betekenen dat deze dieren subklinische pensverzuring hebben en extra herkauwen om meer speeksel aan te maken.


Maar hoe wordt dat gras verteerd?

Er zijn koeien met een speciale dop in hun. Terapeutisch herkaukijken. Hier herkauwt de koe langer op. Het fijngemalen voer gaat weer terug de pens in en wordt . De koe kauwt en herkauwt er dagelijks op los. Ze is niet vies van het groene gras.


We nemen even een kijkje in de koe. Vroeger moest de koe altijd goed opletten voor roofdieren , daarom at hij snel de pens vol om dit later op een veilige plaats te herkauwen. Herkauwen doen ze liggen het liefst onder bomen en in struikgewas.


Koeien die onvoldoende kunnen grazen en herkauwen , gaan zich vervelen en kunnen . De functie van herkauwen is het voedsel verkleinen en voorzien . Koeien met mastitis herkauwen nagenoeg net zo veel als gezonde koeien. Daarmee is mastitis voorspellen via herkauwactiviteitmetingen lastig . Het herkauwen bevordert de speekselproductie. Ze vielen op, ze lagen, op eentje na, allemaal te herkauwen.


Goed voor een compositie in zwart, wit en groen met een klein rood accent. Runderen informatie koeien , vaarzen, pinken en kalveren.

Het Rund ( koe ) Bos taurus. Zwarte koeien met witte vlekken heten zwartbonte koeien. Zo kun je van een afstand duidelijk zien wat een koe of een stier is. Koeien grazen in de weiden of ze liggen op de grond om te rusten en te herkauwen. Echt slapen doen ze nauwelijks.


Ze gebruiken hun staart om vliegen van . In een cursus Kijken naar de koe , opgezet voor melkveehouders van het. Door herkauwen worden de (ruw)voerdeeltjes verkleind en tevens wordt er veel. Een koe heeft vier magen: de pens, de netmaag, de boekmaag en de lebmaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts