dinsdag 31 juli 2018

Hagelschot laurier

Hagelschot is geen ziekte of virus, maar een nogal onschuldige schimmelinfectie. Meestal wordt het blad wel aangetast, het zal zich dat jaar ook niet herstellen, . Ooit plantte ik deze laurier als een heel klein struikje en zijn . De hagelschotziekte is een plantenziekte waarbij de bladeren door gaten geteisterd worden. Deze ziekte kan door een schimmel of bacterie . De ziekte uit zich vooral op de bladeren van het gewas.

Home Tuinonderhoud Ziekten en plagen Hagelschotziekte. De aantasting vinden we op bladeren en slapende knoppen. Vaak wordt deze ziekte aangezien voor insectenvraat, maar . Vaak van onder in de boom naar boven. Op de bladeren vormen zich paarsachtige kleine vlekjes . Voorbeelden van steenfruitbomen zijn kersenbomen, pruimenbomen, abrikozenbomen, perzikbomen en amandelbomen.


Dan hebben de laurier haagplanten last van hagelschot. Dit is een onschuldige schimmelinfectie en heeft niets te maken met hagel. Het kan ook zijn dat het .

Laurier ( Laurus nobilis). Daar is wel eens spraakverwarring over. De novita is zeer winterhard en zal van eventuele vorstschade snel herstellen. Ook is deze laurier goed gewapend tegen ziektes als hagelschot en meeldauw. Wij verzorgen de complete aanleg en het onderhoud van jouw laurierhaag.


Ontdek hier hoe wij je helpen. Hagelschotziekte komt veel voor bij onder andere Viburnum tinus en andere cultivars, maar helaas ook in de Prunus laurocerasus . De schade kan uiteindelijk zo ernstig worden dat er gaatjes in het blad komen. Aan het eind van de zomer begon onze Portugese laurierhaag in het jonge blad gaten te krijgen. Deze plant is niet vatbaar voor ziektes als hagelschot en me. Die gaatjes in het blad wijzen op de hagelschotziekte.


Komt veel voor bij Prunussoorten. Bladapplicatie maken met bladeren van laurier blad applicatie bloemstuk. Verwelkingsziekte of Verticillium bij . Wil jij de laurier Novita in je tuin als perfecte beschutting? De Prunus laurocerasus Novita is bijzonder sterk en goed bestand tegen ziektes als hagelschot.


Ziet uw laurier er ook slecht uit en twijfelt u over de juiste behandeling? Kersen, perziken en pruimen, tegen hagelschotziekte (Stigmina carpophila).

Aardbeien, tegen meeldauw (Sphaerotheca aphani). Siergewassen in de tuin, . De laurier haag is een heel geschikte plant voor het snel vormen van. Nader onderzoek leert dat de gaten in de bladeren te wijten zijn aan hagelschot , bruine vlekken die later als gaatjes uit het blad vallen.


De bladkrullingen wijzen . Gommen zijn niet te verwarren, hagelschotziekte kan in beginstadium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts