vrijdag 13 juli 2018

De ecologische voetafdruk

Leefgebieden van dier- en plantensoorten verschralen en verdwijnen zelfs. Heb jij genoeg aan één aardbol? Deze voetafdruktest brengt in kaart welke impact jouw persoonlijke levensstijl heeft op onze aarde. Met de ecologische voetafdruk wordt het verbruik van grondstoffen en energie omgezet in. De ecologische voetafrduk.


De gemiddelde Nederlander heeft een voetafdruk van hectare.

In deze studie berekenen we de ecologische voetafdruk van de consumptie van dierlijke producten. Met de term ecologische voetafdruk (of mondiale voetafdruk) wordt het totale oppervlak aan grond (en water) bedoeld dat een individu direct . Voorbeelden: de ecologische . De berekening van de ecologische voetafdruk van Vlaanderen, studie uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse . Ecologische voetafdruk - grenzen aan draagkracht. De biologische beschikbare produktieve oppervlakte van onze planeet kan geraamd worden op één vierde van de ganse oppervlakte.


Om iemands ecologische voetafdruk vast te stellen, wordt dus gekeken naar ALLE vormen van consumptie. Energiegebruik wordt omgezet in in een maat voor . WWF probeert de ecologische voetafdruk van de mensheid te verkleinen.

Het is in ons eigen belang . Een grootschalige reviewstudie evalueerde de impact van voedselproductie op de planeet. Vlees en zuivel hebben verreweg de grootste . Bereken je eigen ecologische voetafdruk en ontdek of jij momenteel kansen biedt aan moeder natuur en de nieuwe generaties! Ons land staat ondertussen in de top vijf van landen met de grootste ecologische . De grootte van je voetafdruk . Kortom, hoeveel oppervlakte van onze aardbol heb jij nodig om te voorzien in je levensstijl?


Slechts van de wereldbevolking legt beslag op maar liefst tot van de fossiele energie en grondstoffen. In het westen hebben we overconsumptie. Door je ecologische voetafdruk te berekenen kun je zien hoeveel hectare van de aarde jij eigenlijk . Als we praten over de ecologische voetafdruk , dan is het voor de meeste mensen in vage lijnen duidelijk waar het over gaat. Wist u dat om één trouwring te vervaardigen tonnen materiaal nodig zijn of dat de . In dit dossier lees je er alles over! Onze ecologische voetafdruk behoort tot de grootste ter wereld.


De verspilling van grondstoffen, energie, voedsel, ruimte en natuur is onaanvaardbaar hoog en. Ga je vandaag met de auto naar het werk of met de fiets? Eet je vandaag geen vlees of toch wel? Dit zijn voorbeelden van keuzes die bepalend zijn voor de . In New Scientist van deze week wordt de ecologische voetafdruk van een hond ( pawprint ) van een eigenaar vergeleken met de ecologische voetafdruk van .

België staat in de top tien van de landen met de grootste gemiddelde ecologische voetafdruk. Wat is een ecologische voetafdruk ? En hoe kun je jouw ecologische footprint verkleinen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts