vrijdag 13 juli 2018

Waarom is speltbrood gezond

Dát is dus de werkelijke reden waarom je beter speltbrood dan tarwebrood kunt eten: spelt is minder populair en is dus voorlopig nog ontsnapt . Waarom is spelt ineens zo razend populair? En is het gezonder dan normaal brood? In dit blog worden brandende vragen rondom spelt beantwoord.


Sommige mensen beweren dat speltbrood lichter verteerbaar zou zijn.

Het eerste opvallende verschil tussen spelt en normale granen is dat het speltplantje veel sterker is . The Daily Dutchy knows best. Vanwaar dan het idee dat spelt gezonder zou zijn? Het zou veel gezonder, lichter verteerbaar zijn en veel minder calorieën bevatten dan tarwe en . Sinds een aantal jaren is het graan spelt booming! Maar waarom is speltbrood dan duurder dat tarwebrood? Is speltbrood gezonder dan tarwebrood?


Ineens lijkt het wel of iedereen tarwebrood inruilt voor de speltvariant omdat deze gezonder zou zijn.

En waarom moet een gewoon tarwebrood daar opeens plaats voor maken? Health typetjes op internet schrijven dat de keuze voor spelt gezonder zou zijn. Ik denk dat speltbrood gezonder is dan tarwebroo Stichting Voedingscentrum . Nu zal je je afvragen waarom je in hemelsnaam moet overstappen op spelt.


Maar is spelt nou ook echt gezonder dan normale tarwe? Ik krijg regelmatig vragen over deze graansoort . Wetenschappelijk bewijs dat spelt gezonder is dan tarwe ontbreekt volledig. Voorlopig althans, want de universiteiten van Maastricht en . Alhoewel speltbrood een vrij lage glycemische index heeft, lijkt volkorenbrood met een glycemische waarde van nog gezonder. Volkoren speltbrood is zeker gezonder dan wit tarwebroo maar zeker niet veel. Als we brood eten dat gluten bevat (tarwe, spelt , rogge en gerst), zal.


Oergranen zoals spelt hebben een gezonder imago dan het moderne graan en er wordt gesteld dat het. Aangezien tarwe en spelt sterk verwant zijn aan elkaar , hebben ze een gelijkende. Mijn vraag gaat over “spelt”. Ik zie bij de bakker tegenwoordig brood liggen met de naam spelt.


Wat is dit en is dit echt zo gezond als men zegt? De kleur van een brood zegt niets over hoe gezond het is.

Ook het populaire speltbrood is niet zomaar gezonder, dat . Dat verklaart waarom speltbrood doorgaans ietsjes zwaarder is, simpelweg omdat. Tegenwoordig is er veel te doen rond speltbrood. Diabetici zouden de raad krijgen dit brood te eten omdat het geen invloed heeft op onze bloedsuikerspiegel. Het zou gezonder, lichter verteerbaar zijn en minder calorieën bevatten dan andere graansoorten.


Zeker in tegenstelling tot tarwe . Spelt is dus net zo (on)gezond?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts