donderdag 12 februari 2015

Haag voortuin

Lees hier alles over soorten hagen en een haag kiezen. Met deze hagen heb je dus ook in de winter nog kleur in je tuin. Een lage afscheiding voor de voortuin of een hoog groenscherm?


Naargelang de functie van de haag varieert vooral de hoogte ervan, maar niet alle planten . Sommige mensen denken dat er in een kleine tuin , zoals je die bijvoorbeeld in grote steden vaak tegenkomt, geen ruimte is voor haagplanten.

Lage hagen zijn bijvoorbeeld ideaal als erfafscheiding voor voortuinen. Daarnaast is een lage haag mooi als omlijsting van vakbeplanting. Zelfs als je voortuin niet groter is dan een reepje tussen trottoir en voordeur, dan nog kun je er een opvallende binnenkomer van maken.


Per slot van rekening is . Haag laten planten door een professionele tuinaannemer? Iedere tuin is anders en er zijn erg veel mogelijkheden op het gebied van tuinontwerp. Soms is het fijn om een heg subtiel te houden.

Als u bijvoorbeeld een smal haagje om uw voortuin wilt plaatsen, een typerend doolhofje wilt . Hagen kunnen dienen als afbakening en bescherming. Wil je jouw tuin afsluiten met haagplanten maar weet je nog niet goed welke haag te kiezen? Ontdek hier onder meer populaire bladverliezende en wintergroene haagplanten en de prijs. Een haag vormt een natuurlijke afscheiding van je tuin. Er kan natuurlijk ook een haag worden gecreëerd ter decoratie van uw tuin.


De voortuin is het visitekaartje van uw huis. Wilt u dat deze er netjes bijligt? U komt al een heel eind met een mooie afscheiding.


Maar ook voor het creëren van tuinkamers in de tuin zelf zijn deze planten ideaal. Op het moment dat een haagplant als afscheiding dient geeft deze haag een . Tuinarchitect Luk Dirkx helpt je op weg de haag voor jou tuin te kiezen. Je zinnen gezet op een draadafsluiting, houten panelen, een betonnen muur, schanskorven of een haag ? Keuze genoeg om jouw tuin en oprit . Jammer, want een voortuin is wel het visitekaartje van je huis.


Klimop Kant en klaar haag Hedera hibernica.

De zoektocht naar de mooiste Haagse voortuin gaat weer verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts