maandag 16 februari 2015

Yucca plant stekken

Spring naar Stekken - Wanneer je van je oude Yucca een paar nieuwe wilt maken is stekken een mooie manier. Dit kan op verschillende manieren. Olifantspoot ( Yucca Elephantipes): stekken en verzorgen.


Dit zal de plant iets uitdrogen, waardoor hij aangemoedigd wordt om wortels te . De zomer en met name de julimaand is een ideale periode voor het nemen van zomerstekken. De jonge scheuten van vele planten zijn reeds mooi ontwikkeld .

Deze eigenwijze stressverlager staat bekend om zijn puntige bladeren en Tex-Mex . Als ik het zie staat je plant ook veel te nat, het zijn planten afkomstig uit droge gebieden die eerder te . Ik heb thuis een yucca , nu wou ik die stekken , dus heb ik daar een zijtak. De yucca is een tropische plant , dus zet uw stekske niet te kou . Deze stoere plant , ook bekend als Palmlelie, heeft Tex-Mex roots. De Yucca is Woonplant van januari. Afgezaagde uitlopers zijn in een licht vochtige grond te stekken. Lees meer over stekken in Kamerplanten stekken doe je zo.


Polyscias, Codiaeum of Yucca vanwege de mogelijk grotere milieuimpact.

Mooie stekjes van de yucca plant , ook wel bekend als de palmlelie. Een paar beginnen al blaadjes te krijgen, zoals op. De plant echter nooit snoeien.


Vermeerderen door delen van de plant of wortelstek. De meest wintervaste cultivars: Yucca filamentosa . Deze takken heb ik gekregen met de . Sacaja Greens biedt jou een groot assortiment zaailingen en stekken. Veel planten zaaien zich uit en vormen daarna zaailingen.


Met zijn woeste uiterlijk is hij een stoere en ruige jongen. Onder dit ruige uiterlijk gaat een makkelijk te verzorgen plant schuil. Je kunt deze plant niet stekken door middel van bladstek. Toegevoegd na minuten: Stekken doe je door middel van een afgesneden top waaraan nog een. Wil je de Yucca stekken dan kun je dat het beste in de lente doen . Deze stek -methode is toe te passen op een heel aantal veelvoorkomende kamerplanten zoals de Yucca , de Drakenbloedboom (Dracaena), . Veel voorkomende kamerplanten zoals Yucca en Dracaena zijn heel eenvoudig te vermeerderen.


Dit zijn ook planten die, als ze het goed . Kies voor een mooie grote pot met dito plant in de woonkamer. Zoals deze prachtige Yucca of palmlelie.

Fijn bijkomstig voordeeltje is dat deze beauty bekend . Yucca rostrata heeft meestal stam, soms vertakt zij zich en maakt meerdere. Standplaats: deze plant prefereert volle zon, voldoende licht en een zandige . Vaste planten Yucca filamentosa en cultivars. De uitgebloeide bruine bloeistengels wegsnoeien na de bloei. Knip ze zo diep mogelijk tot tegen de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts