woensdag 11 februari 2015

Ratten vlooien

Op lichtgekleurde ratten zie je ze eerder dan op de donkergekleurde. Vlooien bij een rat Vlooien zijn parasieten. Meestal komen vlooien niet voor bij ratten. Als u ook een kat of een hond in huis heeft, dan kan uw rat wel vlooien . En passant probeert Attenborough het imago van de vlo een beetje op te vijzelen. Lang werd gedacht dat ratten en vlooien de pest . De bruine rat (Rattus norvegicus) is een zoogdier, behorende tot de orde van de.


Omdat de vlooien van de zwarte rat de belangrijkste overbrengers waren van . Als de rattenvlo bloed heeft opgezogen van een besmette rat kan de pestbacterie (Yersinia pestis) na het bijten van een mens . Bij een dergelijke allergie is het raadzaam geen ratten als huisdier te. Deze bacterie bevindt zich in de vlooien die via ratten kunnen worden meegedragen. Daarnaast moet natuurlijk ook de kooi grondig worden schoon gemaakt.


Niet gebruiken bij ratten jonger dan weken, dragende of zogende . Volgens nieuw onderzoek waren niet ratten maar vlooien en luizen op mensen verantwoordelijk voor de verspreiding van de pest. Ratten dragen ook vlooien , .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts