maandag 16 februari 2015

Hoeveel eieren legt een kip per jaar

Het leggen van een ei doet ze het liefst alleen, in de beschutting van een nest of een klein hokje. In dit seizoen legt de hen minder eieren dan in het eerste. De eierproductie is afhankelijk van het aantal uren licht per dag. Doorgaans leggen hennen de eerste jaar goed en wordt het daarna minder.


Klaar voor een rekensommetje?

We gaan stap voor stap eens overlopen wat nu precies gebeurt met een ei voordat een kip ze uiteindelijk legt. Hoeveel eieren per week legt een kip ? Kippen beginnen met het leggen van eieren wanneer zij een . In haar eerste levensjaar legt de kip de meeste eieren. Wilde kippen leggen slechts tot eieren per jaar.


Een gemiddelde kip legt circa vijf jaar goede eieren. Een kip begint pas met het leggen van eieren wanneer ze ongeveer weken oud is. De meeste eieren legt een kip in haar eerste levensjaar.

Met het stijgen van de jaren daalt de eiproductie per jaar met. Een leghen legt circa 3eieren per jaar. De haan maakt meer lawaai dan de kip die het ei legt. Een eitje van een kip die vrij mag rondlopen in jouw achtertuin is smaakvoller dan een eitje van een legbatterij.


Dit duurt gemiddeld jaar. De grutto, weet Freriks, legt bijvoorbeeld maar één keer per jaar een ei. Zodra de stand van de zon ook maar iets is verander is de vogel . Als een kip bevruchte eieren legt zal ze die uitbroeden en de kuikens. Maar hoeveel eieren legt een kip eigenlijk? De Leghorn is de kip die zo ongeveer de meeste eieren per jaar legt.


Wereldwijd worden er per jaar vijftig miljard kippen gefokt, voor zowel hun eieren als hun vlees. Bijna zes miljard van deze kippen zijn legkippen , die ieder jaar. Iedere Nederlander eet gemiddeld 2eieren per jaar. Niet alleen gekookt of gebakken, maar ze.


Vervolgens gaat de kip weken broeden op zijn nest met eieren. Dus even een rekensommetje: De krielkip legt ongeveer eieren per jaar die hij ook kan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts