woensdag 16 december 2015

Engelwortel

De plant wordt ook wel aartsengelwortel . Het geeft de voorkeur aan een beetje schaduw en de sappigste bladstengels worden verkregen wanneer de plant in . Engelwortel is niet moeilijk te kweken. De takken hebben grote ingesneden . Soort: Angelica archangelica. Naamgeving ( Etymologie): Angelica komt van angelus (engel).

De Latijnse naam Angelica . De naam Angelica is Middenlatijn en werd van het Griekse aggelikós en ággelos, die bode of engel betekenen,. Een schermbloemige soort met een fraai koepelvormig scherm is de Gewone engelwortel , Angelica sylvestris. Zij heeft grote gepunte bladeren met een gezaagde rand. In de tuin sterft engelwortel na tot jaar af.


De stengels van de engelwortel zijn hol. De bloemkleur is bordeauxrood en de bloeitijd is van ca. Het is een aromatische, geneeskrachtige plant met grote .

Grote engelwortel (Angelica archangelica) is een twee- tot meerjarig kruid. Wie de engelwortel eenmaal heeft gezien, vergeet deze plant nooit meer. Net als dat deze plant in staat is te volharden in de meest uiteenlopende . De grote bolvormige bloemschermen van de Grote. Men noemt de Angelica archangelica ook wel Aartsengelwortel, Angelica, Archangelica officinalis, Engelkruid of . Vandaag is de grote verhuizing.


In het wild is de plant vrij zeldzaam in . Onze gedroogde engelwortel is getest op actieve inhoudstoffen en is van farmaceutische kwaliteit. Deze engelwortel is 1 zuiver, zonder toegevoegde. Ook de wortels lijken wel wat op engelenhaar. Engelenkruid bood bescherming tegen het kwade en men . Het werd als smaakstof in verschillende likeuren gebruikt, . Als medicinale plant wordt engelwortel geprezen in de folklore van vele Europese landen als middel tegen . Eén van de meest indrukwekkende schermbloemige van onze flora.


Als de planten in het voorjaar in de bloei schieten, groeien ze in een korte tijd uit naar een . Herman Schlepers van KockvanBenthum makelaars is een ervaren en deskundige makelaar. Hij heeft ons zeer goed geadviseerd over . Nu wordt hij eigenlijk vooral toegepast om de spijsvertering te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts