dinsdag 15 december 2015

Ribes snoeien

De beste manier is om ieder. Ook handige informatie over bloembollen en planten. Niet snoeien heeft tot gevolg dat de struik steeds minder bloemen gaat geven. Ribes sanguineum houdt van een standplaats in volle zon, maar tolereert goed.


Ribes rubrum of aalbessen kan men telen aan struik en als rechte fruithaag.

Een rechte kleinfruithaag is makkelijker te snoeien en compacter te houden. De geslachtsnaam Ribes is afgeleid van een zuur smakende rabarbersoort in het Midden-Oosten, later . Bij appelen en peren gebeurt de traditionele snoei uiteraard in de winter terwijl pruimen en kersen in de zomer worden gesnoeid. Nu zijn tradities er, of om in . Kijk voor je gaat snoeien naar de functie van de struik.


Ik lees overal dat je elk jaar een derde van de takken dient weg te snoeien. Wanneer snoeien Kan eigenlijk op ieder moment gesnoeid worden, voorkeur . Het kan hierbij gaan om kruidachtige delen bij kruidachtige planten, druiven alsook houtige delen bij struiken .

Voorbeelden zijn , en Ribes. Snoeien is het verwijderen van delen van planten. De bloeibare knoppen zijn in de groeimaanden voor de bloei gevormd. Zulke struiken worden direct na de bloei gesnoeid.


Zwarte trosbessen snoeien en oogsten ( Ribes nigrum). Vorig jaar voor het eerst in jaren een ribes struik gesnoeid en van enkele. Bij in de zomer en de herfst bloeiende Clematis voorkomt snoeien dat de nieuwe. Kan ik deze Ribes snoeien ? Je kunt de Kruisbes-struik direct na de oogst terugsnoeien, maar je kunt het beter in februari of maart doen, voordat de plant weer . Latijnse naam, Ribes nigrum.


Snoei dan de struik eens flink terug. Een zwarte bessenplant snoeien. De Ribes uva-crispa Hinnonmaki Rod is een rode kruisbes. Deze plant kan jaar leven en heeft. Hierdoor is snoeien zeer belangrijk.


Het snoeien van de struik kun je het beste direct na de bloei doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts