dinsdag 22 december 2015

Muizen nachtdieren

Overdag zie je ze daarom maar weinig, wat het ook meteen . Als u muizen overdag opmerkt, kan u haast met zekerheid stellen dat u een muizenplaag in huis hebt. Muizen zijn namelijk nachtdieren. De wetenschappelijke naam van het geslacht Microtus betekent.


Ze eten voornamelijk granen en fruit. Dit is het perfecte moment om de openingen dicht te maken, .

Ja, muizen zijn leuke, actieve acrobaatjes die graag vrienden worden met mensen. Ze kunnen erg tam worden en zijn vrij eenvoudig te verzorgen. Tijdens de nacht verlaten ze hun . De huismuis is de meest bekende en meest verspreide muis. Het zijn voornamelijk nachtdieren die goed kunnen klimmen. Maakt muizen overdag niet wakker, dit heeft een grote negatieve invloed op de . Anticimex helpt u knagende muizen bestrijden.


Net als veel andere knagers zijn muizen nachtdieren. Ze komen uit veiligheidsoverwegingen vooral in actie als het schemerig of donker is.

De bosmuis is een nachtdier. In de winter is hij daarentegen alleen aan het begin en aan . Ze voelen met hun snorharen en gebruiken geursporen. Deze witte muis en zijn latere vele variaties worden kleurmuizen genoemd.


Ondanks dat muizen nachtdieren zijn, worden ze toch veel gehouden als huisdier. Afwijkend gedrag zal eerder en meer uitgesproken. Onze lokale professionals bestrijden dagelijks vakkundig muizen en ander ongedierte in. Als je muizen in huis hebt, dan is het juist nuttig, dat de kat ze vangt, maar dat zal je hier denk.


De kat voor het donker binnen roepen, muizen zijn nachtdieren. Overlast van ratten of muizen komt vaak voor op plaatsen waar kippen. Avonds gaan de kippen op stok en ratten en muizen daarentegen zijn nachtdieren. Zie je een muis op zijn achterpoten zitten, dan weet je vanaf nu dat het knaagdier de omgeving aan het verkennen.


Wist je dat muizen echte nachtdieren zijn? In het wild worden muizen van boven door vogels gegrepen. Als je dit ook doet, denkt de muis dat hij ten prooi gevallen is.


Spitsmuizen tonen uiterlijk grote overeenkomsten met muizen , maar. Aanwezigheid Hoewel muizen nachtdieren zijn laten ze zich soms ook . De metafoor voor de helper van het muizenkind zou een nachtdier kunnen zijn.

Dit kan het verhaal extra aantrekkelijk maken, omdat in het wild levende muizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts