woensdag 23 december 2015

Mest voor agapanthus

U begint pas weer met water en mest geven als u de bladpuntjes te zien krijgt. Na half augustus wordt geen mest meer gegeven. Als je die mest niet kunt kopen, gebruik dan tomatenmest, die ongeveer . Start in maart met koffielepel (max gram).


Ook in april, mei en augustus. Bij bloembollen-bulbesafleurs.

Lees hier uitgebreide instructies voor de verzorging van uw agapanthus ! Veenmos, compost of gecomposteerde mest lenen zich daar goed voor en zijn . Gebruik bij voorkeur een meststof met laag stikstofgehalte en voldoende fosfor en kalium. Kaliumrijke mest bevorderd de vorming van bloemknoppen, stikstofrijke mest. Weinig verpotten stimuleert de bloei. Agapanthus moet volle zon hebben om rijk te bloeien. De agapanthus Bluety staat bekend om zijn stevige stelen en grote.


Kort en bondig is kunstmest een meststof samengesteld uit niet-biologisch ontgonnen elementen die de groei van allerhande gewassen stimuleert. Geef je plant mest met weinig stikstof en extra veel kalium voor een .

De voedingsstoffen in de AZ- meststoffen van ECOstyle komen snel vrij en werken. Geschikt voor alle mediterrane planten, zoals citrusbomen en agapanthus. Ook zeer geschikt voor de agapanthus ! Mediterrane planten-AZ is een 1 organische meststof voor kuipplanten die van . Elke plant en elk gewas heeft zijn eigen behoeften en daarom zijn er veel soorten organische mest en kunstmest, in vloeibare vorm óf als mestkorrel.


Deze bloemen groeien op grote, . Vanaf het oppotten mag weer vloeibare mest worden gegeven. Houd in een laag stikstof gehalte en werkt hoofdzakelijk op de bloei aanbouw. Koop of Verkoop agapanthus op Marktplaats. Het is beslist niet waar . Als de planten beginnen te bloeien krijgen ze voor de tweede keer mest : NPK . Verder wekelijks bemesten met een kali-houdende meststof. De bemesting kan in de tweede helft van augustus gegeven worden, vlak na de.


Na de bloei nogmaals bemesten (nu met kali-rijke mest ) en nog steeds op een . Substral meststof voor Geraniums en Bloeiende planten is ideaal voor alle soorten. We gaan we hem dan wat meer water en wat lichte mest geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts