vrijdag 25 december 2015

Stokbonen planten

Stokbonen worden hoog: twee meter of meer. In een moestuinbak zet je ze daarom bij een klimrek. Hoe je spekbonen zaait, verzorgt en oogst. En niet onbelangrijk, het zijn mooie planten , groot groen bla fris van kleur, met bloemen in wit of lilapaars en peulen in groen of paars. Prinsessenbonen zijn éénjarige planten die je best zaait of plant wanneer.


Staak- of stokbonen kunnen groeien tot meter in tot dagen.

In deze tip: Voorwoord Wanneer zaaien en waar uitplanten? Per plek zaai ik bonen, (zie de tekening van de stokbonen boven). Veel succes met het kweken van bonen. Bonen kweken is zo makkelijk en dankbaar. Zorg ervoor dat je stellage wel goed de planten kan dragen, dat je.


Struikbonen zijn laagblijvende planten en moeten niet ondersteund worden. Droogbonen zijn bonen met een harde schil waarvan de rijpe en gedroogde . Het grote Moestuin e-boek kunt u hier gratis bekijken en - als het bevalt - ook kopen voor slechts 99.

In deze video laat ik zien hoe ik dit jaar stokbonen heb gelegd bij de stokken in mijn Back to Eden tuin. De zaadlobben verschrompelen als hun voorraad reservevoedsel op raakt. Bonen plant of zaai je vanaf half mei, na de ijsheiligen, tot eind juli. Eigenlijk noem je het zaaien van bonen niet zaaien, maar leggen.


Je legt immers letterlijk. Bonen hebben het graag warm, want ze komen oorspronkelijk uit Peru en Mexico. In volle grond worden zij ons pas . Bonen behoren tot de familie van de vlinderbloemigen, ofwel de Papilionaceae. Op de wortels, van de tot deze familie behorende planten , treft . Zaai voor lage bonen altijd meerdere zaden (3-4) per plantgat. Als de plant haar eerste echte bladeren ontwikkelt heeft, is ze niet meer gevoelig voor de . Oude, maar nog steeds populaire soort.


Bij het koken worden de bonen groen. In de koude serre kunnen de bonen worden voorgezaai om vanaf half mei uit te planten. Zowel het zaad als de bonenplant verdraagt geen natte grond.


Fijne boontjes met een heerlijk zoete smaak. Wij leggen je uit hoe je deze verfijnde bonen in je eigen tuin kan . Algemene informatie over pronkbonen, onder andere de groeiwijze, de timing en manier van zaaien, planten , verzorgen en oogsten.

Over erwten en bonen geven we nog een extra woordje uitleg. Bonen zijn warmteminnende planten die absoluut geen vorst verdragen. Op het moment dat de bonen plant volgroeid is kun je . Meer tips over het planten of de verzorging van bonen ? Informatie en tips over Bonen vindt u bij Bakker. Binnen enkele dagen kunt u uw stokboon zaden in uw moestuin planten.


De plant komt oorspronkelijk uit de berggebieden van Centraal-Amerika en Mexico en werd in de 17e eeuw naar Europa gebracht. De plant is weinig vatbaar voor ziekten en heeft weinig last van ruwe weersomstandigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts