maandag 14 december 2015

Plant skimmia

De skimmia is al jaren een populaire plant in de Nederlandse tuinen. Dat is niets voor niets, want de skimmia is een winterharde groenblijvende heester die zich . Alleen een vrouwelijke plant legt bessen aan nadat haar . Alleen de vrouwelijke planten krijgen bessen, . Het geslacht telt zeven of acht soorten, die in het algemeen . De bessen verkleuren in de.

Vragen een beschutte plek in de tuin tegen zon en win op een humusrijke, licht zurige tot . Skimmia Mooiwatplantendoen. Bloeien met geurende roomwitte bloemen maar alleen de . Hij vormt rode bloemknoppen in grote pluimen die de hele winter kleur geven aan de tuin. Een skimmia is een plant die het hele jaar groen blijft.


Met wat goede verzorging kan men hier jarenlang plezier aan beleven. TUINKRANTs TUIN Plantengids ( tuingids) voor BelgiĆ« en Nederland met o. De plant is redelijk tot goed winterhar zeewind- en luchtverontreiniging tolerant, .

De hoogte na jaar is 1cm. De bloemkleur is groengeel. In november toont de plant de knoppen van haar stevige, . Koop of Verkoop skimmia op Marktplaats.


Je moet wel een mannelijke plant in de buurt hebben, om bessen te krijgen. Dat wil zeggen dat deze plant eenslachtige bloemen heeft. De rode bloemknoppen sieren de plant de hele winter.


Oorspronkelijk afkomstig uit Oost-AziĆ« is deze winterharde en wintergroene plant zeer geliefd bij. Maar zijn grootste troef speelt skimmia uit in de winter, als de plant zich met trossen bloemknoppen of prachtige bessen tooit. Die unieke combinatie maakt van . Gardeners are a demanding bunch. Goedkope skimmia koopt u online bij Tuinplant. Veel soorten skimmia in alle maten.


There are numerous lovely skimmias, generally from the Himalayas and the Far East, and these form evergreen shrubs of varying heights. Female skimmia plants produce bright red winter berries. There are some hermaphrodite, self-fertile varieties, so only plant is needed for fruit to develop,.


We kweken onze producten zowel binnen als buiten in een kas zonder glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts