dinsdag 22 december 2015

Tot wanneer mag je bomen kappen

Het broedseizoen duurt van maart tot juli. Mag je in deze periode bepaalde bomen kappen van de Nederlandse overheid? Tot wanneer mag je bomen kappen. Je mag het hele jaar door bomen kappen mits je voldoet aan twee voorwaarden.


Wanneer begint het broedseizoen?

Broedtijd: bomen kappen mag helemaal niet. Dit betekent dat vanaf maart tot september geen bomen omgehakt mogen worden. Het kappen van bomen in eigen tuin: wat mag en wat niet.


De kap van een enkele boom leidt in de praktijk niet altijd tot discussies. De wetgeving rondom bomen kappen uitgelegd. Voor je overgaat tot het vellen van de boom , ga je best eens langs op de.


U mag een boom kappen zonder vergunning als u eigenaar bent van de boom en de boom een. Wilt u een boom snoeien, verplanten of kappen ?

Een boom kappen , mag dat zomaar? Tussen maart en juli ( broedseizoen) mag u géén gebruik maken van de vergunning. NB U mag de boom niet kappen als daarin een bewoond vogelnest aanwezig is. Verder is het ook niet toegestaan om bomen kappen tijdens het broedseizoen . Opgepast, ook op je eigen privégrond mag je niet zomaar de bomen kappen. Bent u van plan om een boom te kappen of drastisch te snoeien?


In verband met het broedseizoen mag niet worden gekapt in de periode tussen maart en. Veel vogelsoorten broeden in de periode maart tot en met juli. De Boswet geldt alleen wanneer.


De gemeente kan bepalen dat u de boom alleen mag kappen als u een nieuwe . Gaat u een boom kappen of drastisch snoeien en bent u eigenaar van die boom ? In bepaalde situaties mag u vergunningvrij kappen. Let op: het kapseizoen duurt tot maart! De eisen aan het kappen van bomen kunnen voortvloeien uit de Algemene. U heeft een vergunning nodig voor het kappen van een boom als de omtrek meer is. Het kan tot wel weken duren voordat je bericht krijgt van de gemeente.


Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning moet hebben als u een boom wilt kappen.

Ook als u zeer drastisch wilt snoeien, hebt u soms deze vergunning . Kleine bomen of struiken op uw eigen terrein mag u wel zonder vergunning verwijderen. Voor dikkere bomen geldt dat u tot een maximum van vijf bomen per jaar ook zonder vergunning mag kappen mits het geen monumentale boom is. Bomen die behoren tot de cyprusachtigen.


Als u een boom wilt kappen , dan kunt u daar een omgevingsvergunning voor nodig hebben. Van kappen kan ook sprake zijn als er zeer drastisch wordt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts