woensdag 23 augustus 2017

Beukenhaag winter

De beukenhaag is een van de meest toegepaste groene schuttingen. Het is een vrij snelle groeier, niet al te moeilijk in onderhoud en blijft in de winter zijn blad . In de winter blijven de bruine bladeren aan de beukenhaag zitten. Dit zorgt ervoor dat de Groene beuk, eigenlijk een bladverliezende plant, toch een erg mooie . Is deze nou wintergroen of bladverliezend?

Verschillen tussen beuk en haagbeuk of tussen een beukenhaag en een. Wat is precies het verschil tussen haagbeuk en beukenhaag ? De verdroogde bladeren blijven heel de winter aan de beuk hangen, en vallen . Het grote verschil tussen beide soorten is dat de beukenhaag in de winter zijn blad blijft behouden en een haagbeuk niet (of nauwelijks). Ook in de winter is beukenhaag aantrekkelijk om tegenaan te kijken, want hij behoudt in deze periode zijn bruine bladeren.


Zo rond eind april verschijnen er . Dit betekend dat de beukenhaag in de winter het bruine blad vasthoudt.

In het voorjaar als de beuken hagen . Een beukenhaag is een fraaie en diervriendelijke haag voor afscheiding van de tuin. De groene of rode haag behoudt in de winter veel bruin blad. Het hele jaar door is de beukenhaag dus bedekt met bla groen of rood blad in de zomer en bruin blad in de winter. Tevens hebt je de keuze uit een groene of . Overweeg je een haag aan te planten, dan heb je naast beukenhagen ook keuze.


Tijdens de zomer is het verschil minder merkbaar, maar tijdens de winter en . Beukenhagen met blote wortel kunt u het beste planten tussen eind oktober en half april. Deze cognac- kleurige bladeren zijn in de herfst en winter prachtig om te zien. Hierdoor heeft u ook in de winter een relatief dichte beukenhaag.


Deze plant heeft een breed eironde groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van circa 15m-20m als boom, maar kan makkelijk in elk gewenste . Een haagbeuk of beukenhaag snoeien doe je minimaal een keer per jaar, voor de. Snoei dan de haag in de winter naar de gewenste vorm. Het grote verschil is dat een beukenhaag (Fagus) zijn blad verdord behoudt in de winter terwijl een haagbeuk (Carpinus) zijn blad volledig verliest.


Volgens het snoeiforum van groeninfo kun je een heg meer dan halveren. Er wordt wel aangeraden te wachten op de winter , om verbranden te voorkomen.

Die winterblaadjes geven een beukenhaag in de winter een matte, bruine tot oranjebruine terracotta kleur. In april, een tweetal weken vooraleer ze opnieuw . Groene beukenhaag - Fagus Sylvatica. Beukenhaag kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs.


De planten behouden in de winter het bla . Voor een mooie, dichte haag moet je een beukenhaag snoeien tijdens de groeiperiode. Wil je hem radicaal inkorten, doe dit dan in de winter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts