woensdag 30 augustus 2017

Luizen kippen

Kippen kunnen last hebben van luizen , vlooien en mijten. Het meest berucht is bloedluis. Deze kleine kriebelbeestjes komen veel voor. Zit er eenmaal bloedluis. Luizen bij kippen komen vrij vaak voor.


De meest voorkomende luis bij kippen is de Menopon gallinae.

Ze leven op de huid van kippen onder de veren. Steeds meer vermoeden dat je kippen last hebben van luizen ? Dan komen de volgende punten jou misschien wel bekend voor. Lees meer over luizen bij . Er zijn zes soorten luizen die kippen kwellen.


Ze hebben minder invloed op de gezondheid dan bloedluis. Parasieten kun je herkennen, . Deze beestjes zijn soms hardnekkig te bestrijden. Bij kippen met een baard die deze met hun snavel niet kunnen reinigen treffen we vaak luizen aan.

In de aarsstreek kan men vaak luizen en de eieren of neten. Als je met je hand in het hok gaat, zitten er meteen . Middel tegen gewone luizen op kippen sep. Mijn kippen hebben vorig jaar al twee keer bloedluis gehad en vorige week had ik de eerste uitbraak van dit jaar.


Hoe voorkom ik dat deze vervelende gasten . Bij warmer weer zijn bloedluizen of bloedmijten een veel voorkomende plaag bij kippen. Bestrijd ze met de juiste producten van bij Horta. Vroeg of laat krijgen je kippen te maken met bloedluizen of andere mijten. Dat is niet dramatisch, zolang je het probleem op tijd aanpakt.


Veel kippen komen vroeg of laat wel een keer in aanraking met veerluis. Als je zelf kippen houdt is de kans groot dat je te maken krijgt met bloedluis (rode vogelmijt). De beestjes planten zich heel snel voort en nemen flink bloed af . Op één kip kunnen wel tot 500.


Een door vogel-luismijt besmette kip legt minder eieren. Ook wordt de kip bleek door bloedarmoede, kan. Helaas ontkomen de gevederde vrienden vrijwel niet aan vervelende beestjes als luizen en mijten. Buitenstate geeft een bestrijdingsplan.


Bloedluizen bij kippen is – met voorsprong – de meest gestelde vraag bij Velt over parasieten. Echter: deze parasiet is geen luis maar een mijt.

En hoe kom ik van bloedluis in mijn kippenhok af? Ten eerste is het goed om te weten dat . Als je bloedluis op je kippen - of vogelhok ziet, dan ben je eigenlijk al te laat. Kippen die buiten lopen kunnen luizen makkelijk oplopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts