vrijdag 18 augustus 2017

Kaasjeskruid eetbaar

Groot kaasjeskruid (Malva sylvestris) is een geurkruid en een geneeskrachtig kruid met verzachtende, helende eigenschappen. Kaasjeskruid is een mooie sierplant met medicinale kenmerken. Net als andere Malva soorten is het vijfdelig kaasjeskruid ook goed eetbaar.


Vijfdelig kaasjeskruid kan tot 1. De plant groeit het best in.

Zowel het blad als de bloemen van het chinese kaasjeskruid zijn eetbaar. De eetbare bloemen zijn decoratief in salades en desserts. Ik vind het een prachtige plant vanwege zijn weelde aan bloemen.


Het groot kaasjeskruid kan ook echt groot worden, . Groot en klein kaasjeskruid horen tot dezelfde familie als de lindebomen. Ook het jong blad van vele planten uit deze familie is eetbaar en . Die naam geeft de eetbaarheid van deze plant al aan.

De naam kaas is afgeleid van de vruchtvorm, die iets van een Goudse kaas wegheeft. Ook de bloemen zijn eetbaar en kunnen als kleurrijke garnering aan salades . In Nederland en België komen. Regionale namen zijn onder meer . Van deze kruidenplant is het blad en de bloem eetbaar. Het jonge, groene blad van april is goed te eten. In de herfst komen de rode besjes die melig smaken maar je kunt er prima . Het kruid helpt vooral bij hardnekkige hoest en bronchitis.


Algemeen Klein kaasjeskruid is een overblijvende, soms eenjarige plant. In het noorden en westen van ons land is ze algemeen voorkomen elders minder . Alle kaasjeskruiden zijn eetbaar , doch sommige beter en lekkerder dan andere. Foto gemaakt door onze man van Wesseling: Raf. Zowel de bloemen als de blaadjes zijn eetbaar en.


In de Middeleeuwen werd kaasjeskruid als groente gegeten. De bekendste soorten in Nederland en.

De bladeren van deze plant zijn gekookt eetbaar , de bloemen . Smaak: Een milde, zacht-zoete smaak. Gebruik: De bloemen kunnen gebruikt worden om thee van te zetten. Het verminderen van voedselafval is een belangrijk onderwerp dezer dagen, maar we gooien zelfs nog veel meer voedsel weg dan we denken . Eetbare bloemen: kaasjeskruid. Met bloemen zorg je voor een prachtige opmaak van een bord of zorg je voor een . De bloemblaadjes en jonge bladeren zijn eetbaar en worden in salades verwerkt.


Mijn malva heeft een beetje overaal roest puntjes. Een variëteit met gekruld blad is beter eetbaar als een soort sla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts