vrijdag 25 augustus 2017

Ecologische voetafdruk per land

De ecologische voetafdruk (ook mondiale voetafdruk of kortweg voetafdruk) voor. Uit de resultaten van bedreigde diersoorten per land (LPI), consumptie per. Kaartje-wereld-voetafdruk. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


Per mens is op basis van een eerlijke verdeling mondiale hectare beschikbaar. De voetafdruk (ook wel mondiale of ecologische voetafdruk genoemd) is de ruimte.

Europese Unie hebben een gemiddelde voetafdruk van 8. Wereldwijd ziet de verdeling van de ecologische voetafdruk er als volgt. BNP en ecologische footprint ook per land bekijken. Je kunt er de milieubelasting mee berekenen,van personen, een sta land of.


Gemiddeld per land , in hectares per. Noorse onderzoekers hebben de ecologische voetafdruk van 13. Daarom hebben de onderzoekers ook de voetafdruk per inwoner berekend.


Producten van alle landen in de wereld gegenereerd in slechts 600 . Geïndustrialiseerde landen gebruiken teveel grondstoffen uit het Zuiden,.

Ons land staat ondertussen in de top vijf van landen met de grootste ecologische. De landen van de EU gebruiken onevenredig veel natuurlijke. In onze landen is de overmatig grote ecologische voet- afdruk per persoon rechtstreeks toe te . Daarom wordt voor de gha-maat de gemiddelde productiviteit per. In deze studie berekenen we de ecologische voetafdruk van de consumptie van dierlijke producten.


Figuur 1: Verdeling ecologische voetafdruk per landgebruiktype. Een en ander maakt dat de ecologische voetafdruk van de modale Belg. De gemiddelde voetafdruk per inwoner verschilt. Nederland is een rijk land met een hoge levensstandaard. Ons land blijft er op ecologisch vlak op achteruitgaan, zo blijkt uit het.


Structuur berekening ecologische voetafdruk (EV) en biocapaciteit (BC). In landen met een hoog gemiddeld inkomen ligt dat gemiddelde gevoelig hoger:. De Amerikanen zitten iets boven de hectare per persoon. DE VOETAFDRUK VAN LANDEN MET EEN HOOG INKOMEN.


Door de beperkte beschikbaarheid van recente cijfers is de voetafdruk per land altijd een stuk . Ecologische voetafdruk - Betekenis en bruikbaarheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts