vrijdag 18 augustus 2017

Kippen huisvesting

Pluimvee heeft ruimte nodig, alle mooie, kant-en-klare aangeboden houten hokjes met een rennetje ten spijt. Als je de kippen dag en nacht in een hok met een . Nachts zoeken ze de veiligheid en de rust van het binnenverblijf op, overdag scharrelen ze graag rond in . Bij de huisvesting van kippen zijn de grootte van het kippenhok en de buitenren zeer belangrijk. Andere belangrijke punten worden ook verder toegelicht in dit .

In een goed onderhouden hok zullen de kippen meer en schonere eieren leggen dan in een. Kippen komen graag naar een schoon nachthok. Kippenhokken vind je in allerlei soorten en maten.


We helpen je graag bij het uitkiezen van je perfecte hok voor je kippen. Door mij gepost voor iemand anders. Maten huisvesting en kleine kippen ? In regel kan men in het nachthok per vierkante meter grote kippen of 5 . Huisvesting van de kippen.

Vaak hoor je bij beginnende kippenliefhebbers de vraag: “ hoe groot moet mijn kippenhok zijn ? Het hok en de ren moeten afgewerkt zijn vóór je de kippen koopt of ontvangt. Het gebeurt maar al te vaak dat mensen in een vlaag van . Waarom geen kippen als huisdier? Er komt echter wel meer kijken bij hun verzorging en huisvesting dan je zou denken. Bij het houden van kippen staat een goede huisvesting centraal. Goede huisvesting is een heel belangrijk middel om de kippen gezond te . In het hok vinden ze beschutting tegen win regen en kou, bovendien zullen ze in het hok hun . Wie de ruimte heeft, kan zijn of haar kippen los op het erf, een ruim gazon of in een weide laten lopen.


Wel moet er een goed schuil- of nachthok . Intro Alle dieren hebben een goede huisvesting nodig. Het nachthok kan een prachtige replica zijn van een huisje aan de Zaanse Schans of een van sloophout in elkaar geflanst hok, de kip. Wanneer men een keuze heeft gedaan uit de vele rassen, doet men er goed aan daarmee rekening te houden bij de bouw van het hok. Een voordeel van het laatste is dat er geen andere vogels, als mussen en spreeuwen, in het hok kunnen komen en dat kleine lichte kippen er niet uitvliegen. Alles over de aanschaf, verzorging, gedrag, huisvesting , ziekten en voeding van de kip.


Lees meer over dit huisdier in deze LICG huisdierenbijsluiter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts