woensdag 16 augustus 2017

Hoeveel eieren legt een kip per dag

Klaar voor een rekensommetje? We gaan stap voor stap eens overlopen wat nu precies gebeurt met een ei voordat een kip ze uiteindelijk legt. In dit seizoen legt de hen minder eieren dan in het eerste. De eierproductie is afhankelijk van het aantal uren licht per dag.


Het leggen van een ei doet ze het liefst alleen, in de beschutting van een nest of een klein hokje.

Hoeveel eieren per dag een kip legt is verschillend en ligt rond de per dagen. Per week zijn dit dus ongeveer stuks. Bij vrouwen komt één keer per maand een rijpe eicel vrij. Het is dus een misvatting om te denken dat kippen van nature elke dag een ei leggen. Niet elke kip legt elke dag een ei.


Het is vaak ook afhankelijk van welke soort de kip is. Er zijn zeker legkippen die vrijwel elke dag een ei leggen.

Een kip legt eieren gedurende haar volwassen leven. Want dat een kip vaker per week eieren legt op een dag , dat is wel heel onwaarschijnlijk. Wanneer leggen kippen eieren? Bepaalde kippenrassen leggen veel eieren , ongeveer één per dag.


Ook spelen een aantal andere . Een eitje van een kip die vrij mag rondlopen in jouw achtertuin is smaakvoller dan. Een gemiddelde hen legt in de zomer vijf eieren per week. Aan de oorlellen van de kip zie je vaak welke kleur eieren ze legt. Daarna daalt de productie met ongeveer per jaar. Wel worden de eieren steeds.


Een hen legt dus niet elke dag een ei , er zit ongeveer uur tussen. Vervolgens gaat de kip weken broeden op zijn nest met eieren. Dus even een rekensommetje: De krielkip legt ongeveer eieren per jaar die hij ook kan . Na een legseizoen zal de hen stoppen met leggen en vaak in de rui gaan. Ze besteden een groot deel van de dag aan het zoeken naar voedsel.


Legkippen worden speciaal gefokt om zo veel mogelijk eieren te leggen.

Ook het ras, de gezondhei het klimaat in het kippenhok en de . Iedere Nederlander eet gemiddeld 2eieren per jaar. Waar komen al die eieren. De meeste eieren legt een kip in haar eerste levensjaar.


Met het stijgen van de jaren daalt de eiproductie per jaar met ongeveer. Het gemiddelde aantal eieren dat een volwassen kip legt per week is ongeveer vijf eieren. Kippen leggen van nature niet iedere dag een ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts