dinsdag 22 augustus 2017

Kaki fruit

De kaki is nauw verwant aan de dadelpruim, de vrucht van de lotusboom. Ze groeien aan meter hoge bomen. De naam komt van het dal in Israël waar men deze vruchten kweekt. De textuur lijkt op die van mango, zijn smaak komt in de buurt van perzik, banaan of . Wat is het verschil met sharon fruit ?

Waar koop je kaki of sharon fruit ? Kaki , wat is een kaki vrucht? Ze waren keihard en onrijp, wel al knaloranje. Nu zijn ze donkerder oranje . Hoe eet ik een kaki of sharonfruit? Hoe moet ik de lekkere fruit bewaren?


Kijk hoe u het best een kaki snijdt.

Light Fruit Cake Recipe Demonstration. De kaki behoort tot de soort Diospyros kaki en wordt ook wel Oriëntaalse persimoen, Aziatische persimoen of Japanse persimoen genoemd. Eenmaal zacht is een kaki erg zoet van smaak en uitstekend geschikt voor verwerking in desserts.


Juist door de zoete smaak is het fruit ook bij kinderen zeer . De kaki , ook wel sharon genoem is een helder oranje vrucht met een zoete smaak. De rijpe vruchten lijken op tomaten, maar de Amerikanen noemen hem appel van de oriënt, terwijl de . De vrucht is in ons land . Binnen de groep van persimmon bestaan verschillende variëteitnamen die soms door elkaar gebruikt worden en ook wel eens onderling verward worden. Tegenwoordig wordt sharonfruit ook in Albanië, Macedonië, Italië, . Latijnse naaDiospyros kaki. Productgroep: Fruit Gevoelswaarde: 2. Een portie kaki komt overeen met 2gram. Sharonfruit ziet eruit als een grote bes en lijkt op een tomaat.


Net als vrijwel al het fruit bevat de kaki voedingsvezels en vitamine C, daarnaast bevat het ook bèta-caroteen, vitamine A, kalium, calcium, . Bijzondere fruitexoten voor warme standplaatsen: kaki , sharon en persimoen. Exotisch fruit in de tuin: kaki en sharonfruit zijn ook zelf te kweken in warme, .

Hier vind je recepten met kaki, ook wel kakifruit , sharonfruit of sharonvruchten genoemd. Bij Bas Boer Noten bent u aan het juiste adres voor o. Door de grote hoeveelheid vitamine C die de kaki bevat, is deze vrucht in de winter een echte aanrader. De kaki , oorspronkelijk afkomstig uit China, Japan en Korea, is de vrucht van een – m hoge struikachtige boom, die per oogst wel kg .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts