maandag 14 augustus 2017

Rood bonte koe

Ontdek onze website en hérontdek het Roodbont Fries Vee! De Roodbonte Friese koe is een krachtige, sobere dubbeldoelkoe die uitstekend gedijt . Red Holstein Frisian is een koeienras. De zwartbonte koeien worden . Een klein aantal dieren is van oudsher roodbont en soms zelfs muis (grijs).

Dat is de conclusie na een eerste officiële . Nederlandse veestapel uit deze meestal zwartbonte dieren. Red de zeldzame Fries roodbonte-koe , een duurzame koe, die nauwelijks krachtvoer gebruikt en die voor vlees en melk geschikt is. Bewaren is belangrijk voor . Het boerenechtpaar Sandra en Harald Woldring uit Haren is ten einde raad. Nog steeds weten zij niet wat er moet gebeuren met hun zeer . Het gaat slecht met de zeldzame Friese roodbonte koe.


Het stamboek-ras telt nog maar 250.

De Friese roodbonte koe kent een lange geschiedenis. In de Middeleeuwen had de koe de overhand. Een groepje Friese roodbonte koeien staat te herkauwen voor een hek in een weiland. Actie bij provinciehuis voor behoud Fries roodbonte koeien. De jaarvergadering van de Stichting Roodbont Fries Vee stond in het teken van de toekomst van de Friese roodbonte koe.


Er dreigt een ramp voor de Friese Roodbonte Koe , zegt de Stichting die dit zeldzame ras wil behouden. Er zijn er nog maar 5van. Fries Roodbonte Koe , een oerhollands zeldzaam ras. Vind roodbonte koeien op Marktplaats.


Voor iedereen een voordeel. Hoge kwaliteit, gratis geleverd en grote collectie. Berichten over Friese Roodbonte koeien geschreven door Geert. Mond-en-klauwzeer (MKZ), ofwel tongblaar, is een zeer . Op dit moment zijn er wereldwijd slechts 6Friese roodgekleurde runderen. Een zwart bonte koe is een witte koe met zwarte vlekken, zoals een rood bonte koe ook een witte koe is maar dan met rode vlekken.


Profielfoto van nellyvanesch.

De Woldrings uit Haren hebben 1Fries roodbonte koeien. Daarvan moeten er veertig naar de slacht omdat de Woldrings niet voldoen aan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts