donderdag 19 april 2018

Keurmerk vis

Dit is de strengste en meest veelomvattende . Het keurmerk heeft regels voor . MSC- vis heeft niet per se een beter leven gehad dan vissen zonder dit keurmerk. Er is geen keurmerk op de markt dat let op het welzijn van vis. MSC, een afkorting van het Marine Stewardship Council, is wereldwijd het grootste keurmerk voor wilde vis. Het Voedingscentrum en de .

MSC- keurmerk voor wilde vis – Om overbevissing tegen te gaan, is het. ASC- keurmerk voor kweekvis – Omdat de zeeën overbevist zijn, kiezen steeds meer . De laatste tijd is er heel wat te doen geweest over vis. Eten we eens niet te weinig vis , dan dreigt er overbevissing. We zetten alles voor je op . Keurmerken van de Gezonde Viswinkel, voor de biologische vis is dat EKO van Skal, voor de duurzaam gevangen vis voeren wij het MSC keurmerk.


Naast MSC voor duurzaam gevangen vis , is er nu ook een keurmerk voor verantwoord gekweekte vis. ASC is een wereldwij onafhankelijk . Het Europese keurmerk voor biologisch is een keurmerk van de Europese Unie ( EU) voor biologische producten, in dit geval vis.

Vis , schaal- en schelpdieren. Europees Keurmerk voor Biologisch ( Vis ). Vissers respecteren de natuur . Kweekvis is een efficiënte manier om voedsel te produceren met relatief lage druk op natuur en . Zo zie je door de bomen het bos toch niet meer? Dus hierbij de belangrijkste informatie rondom vis en het keurmerk. Enkel wild gevangen vis komt in aanmerking voor MSC certificering.


In de winkel kan je MSC gecertificeerde vis herkennen aan het blauwe keurmerk. Als dit op het product zit weet je zeker dat de vis niet vermengd is met andere, . Queens kiest zoveel mogelijk voor producten met het MSC keurmerk , die met oog voor duurzaamheid en de natuur gevangen en verwerkt zijn. De Marine Stewardship Council helpt u vis te herkennen die op duurzame wijze is gevangen. Wist je dat gezonde vis haast niet bestaat?


Wanneer je toch graag vis wilt eten, kies dan minstens voor duurzame vis. Vis met keurmerk doet het goed in de Nederlandse supermarkten, meldt keurmerkorganisatie MSC. Zeventig procent van alle in de . Het MSC- keurmerk voldoet aan zowel de ISEAL-gedragscode voor het.


FAO) voor milieukeurmerken voor vis en visserijproducten afkomstig . In Frankrijk zijn keurmerken nog niet zo ingeburgerd als in andere landen. Het welzijn van vissen verdient meer aandacht.

Te beginnen met een plekje . Duurzame vis is afkomstig van een visserij die rekening houdt met de natuur onder. Vis met MSC- keurmerk wordt steeds beter verkrijgbaar in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts