maandag 16 april 2018

Welke bloemen zijn eetbaar

Eetbare bloemen zijn er al lang. Er zijn ook nog grotere maat bloemen die daardoor zeer geschikt zijn om te vullen. Welk gedeelte van de bloem eet je?


Welke bloemen kan je eten ? De bloemen zijn mooi als eetbare garnering bij een salade of soep:.

Van de meeste groentes zijn de bloemen ook eetbaar. Niet alle bloemen zijn eetbaar , sommige zijn namelijk giftig. En als je dan weet welke bloemen je kunt eten , wil je vast ook wel weten op welke manier je die . Pluk ook enkel bloemen van planten waarvan u zeker mag zijn dat ze geschikt zijn voor menselijke consumptie. Vele bloemen zijn eetbaar , maar er zijn er nog . Het is met bloemen net zoals met paddenstoelen: sommige zijn giftig, dus weten welke je mag eten is een goed begin.


Pluk de bloemen zo vroeg mogelijk op de . Je zou het mischien niet denken, maar er zijn best veel bloemen die eetbaar zijn.

De ene soort smaakt wat lekkerder dan andere, maar smaakt blijft persoonlijk. Het mooie is dat veel planten die wij nooit met eten zouden verbinden wel degelijk eetbaar zijn en. Veel mensen weten dat je met bepaalde bloemen kunt koken, maar hoe dat precies in zijn werk gaat en om welke bloemen het gaat is vaak minder bekend. Er zijn tientallen bloemen die je kunt eten , in deze blog pik ik er een paar voor je uit die met name makkelijk te verkrijgen zijn en toegankelijk qua smaak zijn.


De bekendste eetbloem is ongetwijfeld . Maar wist je dat verschillende bloemsoorten ook een smakelijke toevoeging aan jouw diner zijn ? Van deze sierlijke (klim)plant is alles – behalve de wortel dan – te eten : de bloemen en bladeren zijn een pittige toevoeging in een salade en . Bloemen in je eten , kan een leuke manier zijn om kleur en smaak toe te. Sommige bloemen geven veel smaak en er zijn bloemen die neutraal smaken. Je kan eetbare bloemen frituren, gebruiken in salades, bij vleesgerechten of . Heel veel bloemen zijn eetbaar, maar lang niet allemaal. Bovendien zijn ze ook niet allemaal even lekker: de smaken variĆ«ren van . Niet alleen bla wortel en zaad van sommige planten zijn eetbaar , ook de bloem. Meestal zijn dan alleen de bloemblaadjes eetbaar , de bloembodem soms, . Goudsbloem, Oost-Indische kers, roos en lavendel zijn zomaar enkele voorbeelden van planten met eetbare bloemen.


De complete lijst eetbare bloemen is vele . Hieronder een klein rijtje van bloemen die wel en niet eetbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts