dinsdag 17 april 2018

Megastallen koeien

Niet alleen voor kippen, maar ook voor varkens en koeien. Op deze pagina lees je meer over megastallen. Een megastal is een stal die aanzienlijk groter is dan een gangbare stal.


De Partij voor de Dieren wist het wel weer, kort voor de provinciale Statenverkiezingen. Geen megastallen maar koeien in wei en geen .

Groningen wil geen nieuwe megastallen. In Nederland zijn ongeveer 1miljoen kippen, 1miljoen varkens en miljoen koeien. Aardig wat voor een klein lan en dat is een van . Zakenman Kees Koolen mag in Wichmond (gemeente Bronckhorst) een stal bouwen voor melkkoeien en fokstieren.


Staatssecretaris Bleker liet vandaag weten geen wettelijke grens te stellen aan megastallen. Honderden koeien dicht op elkaar, nauwelijks daglicht. Voor veel stemmers op onze site zijn.

Dat het aantal megastallen voor melkkoeien zo snel groeit, komt mede door . Steeds meer van die koeien komen in een megastal terecht. Alleen al in Brabant hebben gemeenten en provincie groen licht gegeven aan 143 . EINDHOVEN - Nu het melkquotum is komen te vervallen, dreigt een verdrievoudiging van het aantal megastallen in Brabant. Overzicht megastallen Gelderland Wij tellen bijna 4megastallen. Hoewel -koeien op een boerderij gangbaar was, is er nu sprake . Wanneer dieren ruimte krijgen voor hun natuurlijk gedrag, zijn ze minder vatbaar . Zij heeft met haar man 1koeien in het Brabantse Veghel. De geplande megastal van Kees Koolen aan de Polweg in Wichmond gaat niet door.


Petitie tegen Spaanse megastal met 20. Bedrijven vanaf 2koeien worden onder een megastal geschaard. Het aantal melkkoeien in ons land zal de komende jaren tot ruim miljoen groeien. Maar we zullen de koeien steeds minder in de wei zien, . Discussie over megastallen groeit in Groot-BrittanniĆ«.


Deze maatregel versterkt de trend naar groter en meer en zorgt ervoor dat het aantal megastallen toeneemt en koeien steeds minder buiten komen. Koeien zullen steeds minder de wei zien en hun leven slijten in een megastal.

Een slechte zaak, vindt stichting Wakker Dier. In Nederland komen steeds meer megastallen : boerenbedrijven die grote aantallen koeien , kippen. Er is een hausse aan megastallen op komst in Gelderland.


Het maakt niet uit of je 10. Op gigantische terreinen worden duizenden koeien bij elkaar gezet. In feite zijn feedlots de Amerikaanse variant van megastallen. Megastallen zijn goed voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts