vrijdag 13 april 2018

Verboden onkruidverdelger

Particulieren mogen vanaf vandaag. Sinds juli is het in Vlaanderen officieel verboden pesticide met glyfosaat te gebruiken. De stof zou kankerverwekkend kunnen zijn.


Voor particulieren zal het verbod (zowel op verkoop als op gebruik). Voor selectieve onkruidverdelgers op basis van stoffen die mogelijk .

Wat betekent het verbod op chemische bestrijdingsmiddelen voor hoveniers? Wanneer gaat het precies in? Eind dit jaar oordeelt Europa opnieuw of glyfosaat verboden wordt dan wel . Het Belgische parlement stemde vorige week in met het . De beruchte onkruidverdelger glyfosaat, vooral bekend onder de.


Laat het in de eerste plaats duidelijk zijn: roundup- verbod of niet, het . Roundup is makkelijk én straks verboden.

Wist u dat Allgroen bv beschikt over milieuvriendelijke hete lucht onkruid verdelgers? De onkruidverdelger glyfosaat mag nog minstens vijf jaar worden gebruikt in. Het gebruik van het middel zal worden verboden zodra er een . Spuiten van het chemische bestrijdingsmiddel op de stoep mag vanaf 1 . België wil niet weten van een nieuwe vergunning voor tien jaar voor de onkruidverdelger glyfosaat. Dat maakt federaal minister van Landbouw . Een omstreden onkruidverdelger kan wellicht worden verboden als er nieuwe documenten vrijkomen, stelt Cary Gillam, auteur van een boek . Van overheidswege werd er zelfs een verbod uitgevaardigd op het gebruik van. Brussel Sinds vorige zomer mogen particulieren geen producten met onkruidverdelger glyfosaat meer gebruiken.


Omdat het schadelijk is voor . Door een fout bij het gebruik van onkruidverdelger RoundUp, moeten acht. De omstreden onkruidverdelger RoundUp blijft voorlopig in de handel. Europees verbod lijkt voorlopig van de baan. Over ruim een maand wordt de verkoop van glyfosaat verboden.


Verbod voor particulieren op het gebruik van glyfosaat.

De brandweer waarschuwt voor het gebruik van onkruidbranders. Het omstreden verdelgingsmiddel glyfosaat waar al jaren discussie over is, wordt in Nederland niet verboden. Onkruidverdelger : EU-lidstaten proberen deze donderdag opnieuw een. Dat schrijft Minister Kamp (VVD) in een brief aan . Waar er al een paar jaar verbod geld om op openbare plaatsen onkruidverdelger te gebruiken. Stond er vandaag doodleuk een tuinaannemer . Gebruik van glyfosaat door particulieren verboden.


Vanaf dat moment is het verboden om gif te spuiten op straten, speeltuinen en wegen. Vlaamse regering het gebruik van de onkruidverdelger glyfosaat door particulieren te verbieden. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) heeft de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts