donderdag 12 april 2018

Plataan boom snoeien

Een plataan snoeien is niet moeilijk, in de video zie je hoe dat doet. Je kunt platanen (geld voor de meeste bomen ) tegen het najaar als het blad er nog aan zit. Omdat in deze tijd de bladeren nog veel vocht . Maar om mijn antwoord wat te verduidelijken: Het is onze gewoonte om bomen in de winter te snoeien. Dit is volgens mij ontstaan door de.


Op deze pagina vind je informatie over platanen snoeien.

Laten we eerst eens kijken waar de plataan vandaan komt en wat voor boom dit is. De snoei is niet zo moeilijk: laat de. Lees hier alle tips over het snoeien en onderhoud van uw dakboom. Het knotten van een dakboom is alleen geschikt voor de plataan en de . Ruim boomgat graven, potgrond mengen met de aarde en dakplataan planten.


Zomersnoei : Overtollige bladeren en takken en zijscheuten verwijderen. Wanneer en hoe kun je het beste je plataan snoeien ? Bomen met een dakvorm zijn prachtig, maar niet helemaal door de natuur zelf verzonnen. Snoei ook hierbij jaarlijks .

Het snoeien van de plataan zorgt bij sommige mensen voor een. Knotbomen en leibomen ( bijv. dakplatanen) komen voor.


Afhankelijk van uw bedoelingen kunt in . Hallo, Ik heb in mijn tuin een plataan staan. Platanen zijn bomen die zich heel goed laten snoeien. Deze is een aantal jaar geleden gesnoeid door een hoveniersbedrijf. De westerse plataan (Platanus occidentalis), oorspronkelijk afkomstig uit Amerika,.


Zonder snoei worden het flinke bomen (tot m hoog) met een brede , dicht . Zo heb je knotplatanen, leiplatanen en dakplatanen en natuurlijk gewoon de boom zelf. Het enige waar je rekening mee dient te houden bij plataan snoeien is. Hoe snoei je een Dakplataan.


De dakplataan is inmiddels niet meer uit de tuinen weg te denken. Het is een karakteristieke boom die niet alleen mooi in uw tuin . De plataan is een opvallende verschijning door zijn vlekkerige bast, waar jaarlijks stukjes schors vanaf vallen. Bomen snoeien of zelfs kappen, daar hoort een nauwkeurige gebruiksaanwijzing bij. Plataan snoeien , informatie over hoe en wanneer je een plataan moet.


Staat de boom echter in een gazon, of staat de boom ergens waar . Platanus hispanica of Gewone Plataan is een boom met een opvallende bast en groot. Doordat de plataan goed te snoeien is worden er veel dakbomen en leibomen van gekweekt.

Dakbomen houdt u met snoeien in vorm. Het bekendst is de plataan , die in deze vorm ook wel dakplataan wordt genoemd. Verder laat de gemeente weten dat het snoeiseizoen afhangt van het soort boom of struik. Horizontaal ( dakplataan ). Ook flink snoeien kan de boom hebben. De gewone plataan kan ongeveer m hoog worden.


Het jonge blad en twijgen zijn dicht bezet met stervormige haren. Wilt u een plataan snoeien ? Het effectief snoeien van een plataan vergt veel kennis en kan vaak het beste worden uitgevoerd door een boomverzorging bedrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts