donderdag 12 april 2018

Soorten vliegen in huis

Denkt u dat er veel soorten vliegen zijn? Larve: lijkt op die van de huisvlieg maar dan groter - mm bij volledige rijpheid. In België vind je verschillende soorten vliegen waarvan de ene vaker.


De bij ons meest bekende vliegen zijn de huisvliegen. Er zijn vele soorten huisvliegen variërend in afmetingen en vorm, waaronder de gewone huisvlieg en de .

Dan zijn er ook nog verschillende soorten vliegen. Welke soorten vliegen in huis. In theorie kan iedere vlieg in huis vliegen. Vooral in de zomermaanden vliegt er nog weleens een vlieg naar binnen.


Dit zorgt voor extra vliegenoverlast tijdens de zomer. Klustervliegen veroorzaken geen schade, maar zijn bijzonder hinderlijk door hun grote. Vliegenplaag in huis: klustervliegen bestrijden soorten vliegen in huis : . Het zijn slechts enkele soorten die regelmatig in huis worden aangetroffen.

De meest algemene zijn de blauwe vleesvlieg of bromvlieg , . Dit soort “ huisvliegen ” kan zelfs ernstige infectieziekten overdragen zoals cholera , dysenterie en antrax (miltvuur) en voedselvergiftiging. Verschillende vliegensoorten worden vaak in en rond de woning aangetroffen. Dit zijn vooral huisvliegen en vleesvliegen.


Er zijn een aantal vliegensoorten die vaak in en rond de woning voorkomen. Ze zijn heel sloom en makkelijk . Deze Musca autumnalis- vliegen doen hun best om te zorgen . De huisvliegen zijn in soorten vrij talrijk. Huisvliegen worden aangetrokken door allerhande soorten voedingsmiddelen. Ze houden erg van suikerhoudende voedingsmiddelen, maar bijna alle andere . Eigenlijk is het gewoon een soort bromvlieg. Waarom de dieren zich zo massaal in een huis verzamelen?


Ze gebruikten daarvoor twee soorten vliegen , de huisvlieg (Musca domestica) en de bromvlieg (Chrysomya megacephala). Vliegen zijn verspreiders van vele soorten ziektekiemen zoals cholera,. De meeste huisvliegen blijven tot een straal van enkele honderden meters in de buurt . Tot deze families behoren een paar zeer bekende vliegensoorten , zoals de blauwe vleesvlieg die haar eitjes het liefst in rottend vlees legt, waarvan de larven .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts