dinsdag 19 mei 2015

Hoe plant je knoflook

Hoe eerder gepoot, hoe eerder je kunt oogsten. Hoe en wanneer plant je knoflook ? Je krijgt namelijk de beste en grootste . Je eigen knoflook (Allium sativum) is een ervaring die de moeite waard is, want als je het vers uit eigen tuin haalt zal het de smaak van je . We kunnen dan gelijk ook zien hoe het met de bol gesteld is en hoe lang het . Gebruik als poot materiaal de losse tenen van de knoflookbollen. De knoflook breekt het beste als het opgewarmd en goed droog is. Knoflookteentjes uit eigen tuin zijn . Op kleigrond doen de bollen het bij een goede afwatering ook goed. Hoe groter de teen, hoe groter de geoogste bol.


Wil je jouw eigen moestuin beginnen? Download onze gratis zaaikalender voor jouw moestuin! Plant de knoflook op een wat zwaardere, vruchtbare kleigrond.


Grond die al eerder gebruikt is als groentetuin is een aanrader, omdat de structuur erg geschikt is . Wij gaan je alles vertellen over hoe je dat het beste aanpakt. In de moestuin kan je zelf knoflook planten. Zelf gehakt maken, hoe doe je dat? Maar omdat knoflookzaad relatief veel tijd nodig heeft om te ontkiemen, planten ongeduldige knoflooktelers liever de teentjes van een . Nu het invlechten nog, ik heb geen idee hoe het moet, dus als iemand een idee heeft,. Dit kunt u gebruiken als bieslook of lente ui, bijvoorbeeld in salades of in wok gerechten.


Scroll naar beneden om te lezen hoe u knoflooktenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts