woensdag 27 mei 2015

Foto van een teek

Lone star of zaad teek op vinger — Stockfoto. Plakkaat met het teken van een teek beet gevaren — Stockfoto. Macro foto teek op een hond.


Voor het gemak noemen we deze gewoon teek in dit artikel. De teek is afhankelijk van levende prooien, waarbij bloed gehaald kan worden.

Teek Ixodes ricinus: larve – nimf – mannetje – vrouwtje ( foto : Fedor Gassner). Vrouwtjes teken kunnen bij hun laatste bloedmaaltijd echter enorm in volume . Een teek is erg klein, slechts tot millimeter. Teken zijn makkelijk over het hoofd te zien. Als een teek u net heeft gebeten, lijkt het of er een . Teken ondergaan vier levensstadia: ei, larve, nimf en volwassen teek (zie onderstaande foto ). De larve heeft zes poten maar de nimf en de volwassen teek.


Dit is een volwassen vrouwtjesteek, zoekende naar een plekje om te bijten.

Een gruwelijke foto van een hondenpoot heeft de ronde gedaan op het sociale. Het dier waarop de teek leeft, wordt gastheer genoemd. U kan een teek ook overkrijgen van uw kat of hon want het duurt een tijdje voor een teek het . Er was geen teek te bekennen. Het leek eerder op drie muggenbulten bij elkaar waar een allergische reactie op was gekomen, schrijft ze. Tegen klok in: vrouwtje, mannetje, larf, nimf ( foto rivm).


Teken (larve, nimf en volwassen teek ) voeden zich met het bloed van zoogdieren, vogels. Roots Foto van de Maand: handige fototips . Wanneer je een teek meteen verwijdert, is de kans klein dat je besmet bent geraakt. Wanneer u een tekenbeet heeft opgelopen, is het belangrijk dat u de teek snel verwijdert. Dan lijkt de teek op een zwart puntje in je huid.


Nog niet volgezogen teek ( foto : RIVM). Heeft de teek zich al volgezogen met bloed? Een tekenbeet herkennen is vrij moeilijk.


Tekenbeet symptomen bestaat vaak uit een zwart puntje op de plaatst waar de teek je gebeten heeft. Deze teek heeft zich volge- zogen met bloed van zijn gastheer.

De enige teek die de ziekte van Lyme kan overbrengen is de gewone- of schapenteek (Ixodes ricinus). Dit doe je met een pincet of speciale tekentang (zie ook de foto ). Je pakt de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast en trekt deze los. In dit filmpje van Tekenradar. Bekende gastheren van teken zijn vogels, reptielen en verschillende zoogdieren.


Een met bloed volgezogen teek. Het belangrijkste is dat je de teek weghaalt. Je kunt er het beste ook een foto van maken.


Want als je dan vage klachten hebt, kan je de . Illustratie bij verhaal over boek Freek de teek in paniek. Eveline Bogers hoopt dat kinderen en ouders zich door het prentenboek Freek de Teek bewuster . Tot die tijd moet de teek zich stevig in de huid hebben genesteld. De ziekte van Lyme is besmettelijk van teek naar mens of (huis)dier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts