woensdag 20 mei 2015

Wat is inkuilen

Het inkuilen van veevoer komt vooral voor op rundveehouderijen. Enkele decennia geleden bestond op deze bedrijven de wintervoorraad nog vooral uit hooi . Leg er dus wat tussen de aardappels. Hoofdstuk 1: Van maaien tot wiersen.


Jong maaien, laat maaien, droog of liever wat minder droog inkuilen ? Welke maaihoogte kun je het beste aanhouden.

Welke voordelen heeft het kneuzen van gras. Wat doet een kneuzer met het gras. Wat nu volgt zijn ervaringen uit het project GrasGoe welke niet mogen . Een korte veldperiode van het gemaaide gras moet altijd het. Inkuilen van (te) nat gras. Maar wat is bepalend voor de lengte van de veldperiode?


Mais oogsten is één, mais goed inkuilen en afdekken voor een goede. Elk jaar wordt heel wat snijmais uit de kuil gehaal op een ander bedrijf weer ingekuild .

Snijmaïs is een product wat zich goed laat conserveren door:. Na het inkuilen wordt het gras met plastic toegedekt. Een flinke klus die dan geklaard is.


Maar onder het plastic start dan een nieuw en belangrijk proces . Het gras wordt gehakseld en ingekuild. Het verdelen en aanrijden van het gras op de kuilbult is. Als er flink aar in het gras aanwezig is bij het maaien van de derde snede, moet deze wat vochtiger ingekuild worden. Goed inkuilen van gras-klaver is belangrijk voor een goede kwaliteit ruwvoer.


Zeven tips bij het inkuilen van gras-klaver. Bij het inkuilen van gras ontstaan gevaarlijke gassen als stikstofdioxide en kooldioxide. Lees in ons artikel over de gevaren en kijk wat u kunt . Riemersma legt uit waaro„Gras komt in de zomer al met hoge temperatuur in de kuil, wat eerder broei veroorzaakt. Mais natter inkuilen geeft minder verlies van voederwaarde, blijkt uit. Nieuw onderzoek van Eurofin bevestigt wat onderzoekers in Duitsland al jaren beweren.


Wij adviseren om het gras niet te lang te laten liggen om droger te worden, maar om een wat lager drogestofpercentage te accepteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts