dinsdag 19 mei 2015

Witte schimmel op kamerplanten

Ik heb overal witte schimmel op kamerplanten. Ik veronderstel dat dit bladluizen zijn? Schimmel van kamerplanten verwijderen. Kamerplanten werken erg goed om de lucht in je huis te zuiveren. Helaas kan er soms schimmel op je planten en in .

Het is een vervelende plaag die alle kamerplanten kan aandoen. Hij is bedekt met een witte melige afscheiding die bestaat uit onder andere wasdraden. De kiembuis gaat echter door de celwand van de plant heen om er voedsel en water uit . Witte vlieg vind je vooral op planten met dunne bladeren, zoals.


Er zit een soort witte schimmel op de bladeren, waarvan ik. De grotere insecten onder hen laten zelden een plant met rust die een tijdje. Ook kunnen de bladeren bedekt zijn met witte , poederachtige meeldauw.

De schimmel verstopt de poriën van de bladeren en vermindert de. Dit zullen waarschijnlijk bladluizen, witte vliegen of schildluizen zijn. Je kunt het ontdekken doordat er witte pluisjes op de . Daarnaast zijn er nog veel andere plant - en bodemschimmels. Bij een meeldauwaantasting is een wit of grijs schimmelpluis te zien op verschillende delen van . Alles over kamerplanten Onder kamerplanten worden alle planten verstaan die.


Als planten schimmel krijgen zoals bij de Begonia, verwijder dit direct of gooi de. Dopluis, witte vlieg, wolluis en schildluis hebben een hard schild dat hen . Heeft je kamerplant verkleurde, opgekrulde, rottende of uitgevallen bladeren? De bekendste schimmel is de meeldauw die de plant bedekt met een wit laagje schimmelpluis. Ze worden steeds groter tot ze ganse bladeren, soms zelfs de hele plant , wit. Hoe voorkom je deze schimmel ? Witziekte komt op zowat alle planten voor.


Zoek voor u gaat planten daarom altijd op welke behoeften die plant heeft. Witte , pluisachtige schimmel op de bladeren. De ziekte uit zich door een wit grijs schimmelpluis op bladeren, takken en.

Als een plant stilstaat in de groei, zoals bij voorbeeld bij eiken na een schot of als . Er vormt zich een witte poederlaag aan de onderzijde van het blad en aan de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts