donderdag 21 mei 2015

Hoeveel soorten vlinders zijn er

Zo zijn er ongevleugelde soorten en zijn er soorten die niet beschikken over de. Net als alle insecten hebben vlinders drie paar poten, welke naar onder zijn. Maar eigenlijk zijn er verschillende soorten koolwitjes.


Je hebt namelijk het groot koolwitje (Pieris brassicae), het klein koolwitje (Pieris rapae) en het geaderd . Een groot deel daarvan zijn nachtvlinders of micro- vlinders (heel kleine vlindertjes).

Niet al deze soorten staan op deze internetsite. De vlinders die hieronder staan, zijn. Maar dat is niet helemaal waar, want er zijn ook nachtvlinders die overdag vliegen. Alles over vlinders herkennen, vlinders en rupsen determineren. Het herkennen van vlinders en rupsen is soms niet eenvoudig.


Waar blijven vlinders in de winter? Wat is de meeste zeldzame vlinder in Belgiƫ?

Hoe maak ik een vlindervriendelijke . Je kunt het verschil tussen deze twee soorten vlinders heel goed zien. Opgegeten worden door andere dieren: Hierboven zie je welke vijanden de vlinder heeft. Vlinders zijn koudbloedige dieren, dit betekent dat de vlinder geen constante. Naar schatting zijn er wel meer dan 160. In de zomer zie je veel vlinders.


Maar je ziet ze niet alleen overdag. Alle vlinders bij elkaar noem je Lepidoptera. Dat is Latijn voor vleugels met schubben. In totaal zijn er meer dan 160. En als iemand leuke weetjes heeft over uitzonderlijke soorten.


Niet alle vlinders die je overdag ziet vliegen, zijn dagvlinders: er zijn ook nachtvlinders die. Wat overblijft zijn al die soorten grassen, zeggen en “onkruid” die qua populariteit toch. Ook microvlinders zijn niet zo moeilijk zolang we er maar met een gezonde. Raad eens hoeveel er zijn uitgestorven de laatste jaar?


Door het aanhoudende zonnige weer zijn er nu veel vlinders te zien.

Nederland als “kleine vlinders ”. En sterft hij als hij de schubben op zijn vleugels verliest?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts