vrijdag 31 juli 2015

Aardpeer planten

Verder is het een hele sterke plant. Dat klinkt niet echt als een waarschuwing want dat is juist fijn. Geen vorstgevaar, geen ziekten. De Latijnse benaming voor de aardpeer is Helianthus tuberosus.


Wanneer het niet vriest, kun je ze rechtstreeks in de vollegrond planten.

Groente: aardpeer (Helianthus tuberosus L.) Wat is de aardpeer : het is een. Aardperen is een sterke plant en een echte woekeraar. Ze hebben geen last van vorst en kennen geen ziekten. Eenmaal je één keer wat knollen in de grond . We hebben aan de rand van de moestuin een strook gepland voor aardperen , juist omdat ze zo hoog worden en mooie bloemen geven. Je kunt de knol van de aardpeer overal planten.


Hoewel ze van zon en een goed doorlatende, vochtabsorberende grond houden, doen ze het ook prima in een . De aardpeer is een heerlijke wintergroente en zeer decoratieve plant.

Hij behoort namelijk tot de zonnebloemfamilie. Er zijn geen verse tomaten, komkommers of. Hoewel dit een stoere plant is die snel kan uitbreiden kunnen de knollen stuk vriezen bij strenge vorst. Aardpeer is een heerlijk groente voor de winter.


Slakken kunnen in de lente de jonge uitlopers steeds af. Kleine stukjes knol die in de grond achterblijven leiden weer tot nieuwe planten. Als u niet wilt dat de aardpeer door de hele . De bloemschijf is geelgroen.


De afstaande, lancetvormige . De knollen die onder de grond groeien breiden zich snel uit en groeien tot wel . Door deze manier van vegetatieve vermeerdering en doordat de plant winterhard is wordt aardpeer vaak gezien als woekeraar. Door enkele teelttips in acht te . Het is een zeer sterke en robuuste meerjarige plant die kan gaan woekeren. Om dat te voorkomen zijn hier recepten te vinden hoe je de aardpeer kunt . Je plant ze vanaf februari of in het najaar, vanaf november.


De plant is invasief en kan andere planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts