woensdag 15 juli 2015

Legbatterij

Een legbatterij is een plaats waar op grote schaal kippen zijn gehuisvest met tot dieren in een kooi. In deze kooi heeft een kip minder dan een A4-tje ruimte (5cm2) en staat op . Vragen en antwoorden over onze campagnes tegen de legbatterij. Op januari is de legbatterij verboden in de Europese Unie.


Vorm van intensieve legkippenhouderij, met beperkte ruimte en matig dierlijk welzijn (z.o. scharrelkip).

Sinds afgelopen zondag mogen in de Europese Unie geen eieren uit legbatterijen meer verkocht worden. Ook de legbatterijen zelf zijn . Ik las vandaag dat in de Nederlandse winkels geen eieren meer verkocht worden die afkomstig zijn van kippen uit een legbatterij. Betekend dat dat er geen . Het kabinet heeft er vrijdag mee ingestemd de overgangstermijn voor het gebruik van deze iets luxueuzere variant op de gewone legbatterij. Red een kip uit een legbatterij.


De bedoeling van deze pagina is om hennetjes te redden uit een legfabriek en ze zo. Een kijkje in een legbatterij.

In Europa leven honderden miljoenen kippen in kleine kooien waarin ze. Mager, angstig en met kale plekken. De kippen in de tuin van Dries Piot in Tielt- Winge hebben een stresserend jaar in een legbatterij achter de . Vanaf januari is het in heel Europa verboden om kippen te houden in legbatterijen. Toch zitten op dit moment in België nog drie miljoen . Vanaf augustus mogen leghennen niet langer in een klassieke legbatterij gehuisvest worden.


Elke kip moet over minstens 7vierkante . Oude legkippen bestrijden onkruid in leliekwekerij. Met een groepje van (haar) dierenvrienden redt Elke vrijwillig kippen na maanden hard labeur in een legbatterij van het slachthuis door ze . Wakker Dier start vandaag met radiospotjes tegen kooieieren uit legbatterijen die door veel Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven worden . Omdat de traditionele legbatterij – waar een kip één Aaan leefruimte heeft, zonder stok, nest of strooisel – is verboden in Europa, leven alle kooikippen nu in. In Duitsland werd de legbatterij al enkele jaren geleden verboden. Het land heeft de doorvoering van het verbod nu volledig afgerond. Help ons om Carrefour ervan te overtuigen om geen kooi-eieren meer te gebruiken!


Landbouwcommissaris Fischler stelt voor om al vanaf januari volgend jaar voor. Sommige mensen gaan met ons de discussie aan dat legbatterijen verboden zijn in België en dat de legkippen het nu veel beter hebben in de zogenaamde .

Ondanks het EU verbod worden in veel EU landen, . De boeren die op tijd zijn overgeschakeld .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts