dinsdag 21 juli 2015

Grote teunisbloem

De plant wordt in België en . In de duinen en ook in de uiterwaarden van de grote rivieren op de rivierduinen, maar ook langs spoorwegen en wegen op de taluds zijn in de zomer tot laat in . In Vlaanderen wordt grote teunisbloem aangetroffen op droge, zonnige, niet al te voedselrijke standplaatsen. De soort is beslist zeldzamer dan de middelste en . Bladeren: De bladeren groeien eerst in een rozet.

Deze zijn breed langwerpig met gekreukelde randen. De verspreidstaande, kort gesteelde of vrijwel zittende. Lees hier hoe je teunisbloem kan zaaien in de tuin. Zie het tabblad taxonomie voor de microsoorten die we . Grote teunisbloem wordt ook wel gesplitst in goed herkenbare microsoorten ( Amerikaanse school).


De wetenschappenlijke naam Oenothera is samensgesteld uit Oinos (wijn) en ther (dier) het kruid zou je zo wild maken alsof er (te veel) wijn is gedronken. De grote geurende lichtgele bloemen gaan in .

De bloemen zijn bleekgeel, zeer groot en staan aan den stengeltop dicht bijeen. Oenothera erythrosepala ) Familie: Onagraceae of Teunisbloemfamilie Omschrijving: Stengel en . Deze wonderlijke zomerbloeier bloeit van juni tot oktober. De kelkbladeren zijn even lang als de kelkbuis en rood gestreept of geheel rood. Oenothera glazioviana is een tweejarige met grote bloemen en komt hier in het wild voor langs bossen en bermen.


Worden erg hoog tot 150cm. Berichten over Grote Teunisbloem geschreven door plantenliefde. Zij houdt van de volle zon en van een. Playback ID: moxjXp_AtltBdwDP) Learn More.


De teunisbloem bloeit met grote gele bloemen. Deze plant wordt makkelijk 70cm hoog en heeft grote gele bloemen. Goede drachtplant voor honingbijen. All following user names refer to nl. Vind ik leuk: Like Laden… Geef een reactie Reactie annuleren.


Wij verkopen zaden van de Grote Teunisbloem (Oenothera lamarckiana) met gele bloemen. Hier kan je de zaden bestellen.

Je kan ook in 1x een zak van 5. Vergelijkbare bloei als de Middelste teunisbloem , alleen zijn de bloemen een stuk groter. Beiden teunisbloemen zaaien zich stevig uit op open grond. Noordhollands Duinreservaat Noord-Holland. De teunisbloem bestaat eigenlijk niet.


Ooit is er een voorouder uit Noord- Amerika naar Europa gekomen en heeft zich hier gevestigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts