dinsdag 19 april 2016

Hoe stek je een hortensia

Hoe stek ik een hortensia. Ze bloeien jaar na jaar en kunnen elke tuin voorzien . Stekken van Hortensia (Hydrangea macrophylla) : midden Juni tot eind September. Je snijdt een kopstek van de takken die geen bloemen dragen.


De hortensia is jaarrond te stekken , al wortelen de stekken in de.

Voor veel planten geld hoe er gesnoeid worden hoe harder een plant zal groeien . Er is zijn net twee takken van mijn nieuwe hortensia afgebroken, hoe kan ik . Een hortensia kun je op twee manieren stekken : Manier 1: Snij een stuk stengel vlak onder een oog af met een scherpe snoeischaar. Wist je dat je de hortensia makkelijk zelf kunt stekken ? Voor de liefhebber zijn stekken , afleggen en zaaien gemakkelijk haalbaar. Graag zou ik hortensias stekken maar kan ik die stekken laten wortelen op water ? Kan ik overal van de plant steken nemen?

Tijd om aan de slag te gaan,. Stekken : In de zomer (juli tot september) nemen we kruidachtige ste. In de tuin van vrienden staat echt een enorme hortensia met prachtige roze bloemen. Niet zomaar een hortensia , maar een kruising met een . Door het snoeien van de plant vormt de Pluimhortensia ook dit jaar weer mooie grote bloempluimen. Van de gesnoeide stengels maak je de stekken.


Door te stekken kun je zelf eenvoudig nieuwe planten maken. Deel je ervaringen hieronder, we zijn heel benieuwd hoe je het er van afbrengt! Volg hieronder hoe zelf een buddleia vermeerderen.


Chauvin Hortensia is een van de grootste hortensiakwekerijen in Frankrijk. Het bedrijf legt zich uitsluitend toe op vermeerdering en plantgoed. Deze pin is ontdekt door edit kom. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.


Als je jaarlijks snoeit, blijft de struik kleiner en worden de pluimen groter. Spring naar Hortensia stekken en (ver)planten - Altijd al willen weten hoe je een hortensia stekt, plant of verplant?

Het onderstaande stappenplan helpt je . Stekken is in feite een goedkope manier om een plant te vermeerderen. Wij leggen stap voor stap uit hoe je dat doet. Prachtige hortensia met goede verzorging is altijd aangenaam met een prachtige bloei en aroma. De meeste bloemisten, die grote, schildklierachtige bloemen . Als je een hortensia verplaatsen wilt kun je dat doen in de lente.


Lees hoe je een hortensia verplanten, verpotten of delen kunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts