vrijdag 10 juni 2016

Graszoden maaien eerste keer

Wacht ook niet te lang met de eerste maaibeurt! Zodra het gras een lengte van centimeter heeft dient u het reeds te maaien. Doe dit de eerste keer voorzichtig . Grasmaaien is erg belangrijk bij het onderhoud van graszoden. Met A-kwaliteit graszoden van Graszodenaanleggen.


U heeft na twee weken voor de eerste keer het gras kunnen maaien.

Gazonland Graszoden zijn er voor U. Maai de eerste keer voorzichtig en niet meteen kort. Wanneer voor het eerst maaien. Dit zal na een 10-tal dagen zijn na de aanleg van de graszoden.


Na twee weken maait u het gazon voor de eerste keer , direct daarna kunt u het gazon betreden. Onkruid krijgt door de dichte structuur van de graszoden geen . De eerste keer het gras maaien. Nadat er een nieuw gazon is aangeleg dient u twee weken te wachten voordat het gras gemaaid mag worden.

Een nieuw aangelegd gazon met graszoden vraagt speciale aandacht. Onder ander het weer is van invloed op het gazononderhoud gedurende de eerste periode. Maai het gazon voor het eerst als het gras cm. Het is beter één keer een avond te sproeien, dan vaak een paar uurtjes. Vragen over Lageman Graszoden ? Hoe snel kan Lageman Graszoden mijn gazon aanleggen?


Info over de kostprijs en plaatsing van graszoden vind je hier. Nieuw gelegde grasmatten kun je na ongeveer een week al voor de eerste keer gaan maaien. Wacht in ieder geval niet te lang met de eerste maaibeurt.


De wortels van graszoden hebben ongeveer dagen nodig om zelf water uit de grond te halen. Na de eerste keer maaien mag u er gewoon over lopen. Ga hierbij wel wat voorzichtig te werk en maai in de lengte richting van de graszoden. Eerste keer maaien na het aanleggen van nieuw gras.


Heeft u nieuwe graszoden gelegd en wilt u graag beginnen met maaien ? Bijvoorbeeld na het leggen van graszoden , of juist bestaand gazon besproeien. Na anderhalf a twee weken voor de eerste keer maaien. Bij een nieuw gezaaid gazon mag er pas voor een eerste keer gemaaid . In maart begin je met elke twee weken het gras te maaien , wat je in april opvoert naar keer maaien in dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts