donderdag 30 juni 2016

Veranderlijke boktor

De veranderlijke boktor komt meestal uit openhaardhout dat in de woning ligt. Deze boktor kan niet de meubels in uw woning aantasten. Sommige hebben gelige dekvleugels, andere blauwe.


Niet alleen beuken, maar ook berken en eiken. De wetenschappelijke naam van de soort . Het woord veranderlijk in de naam van deze keversoort wordt gebruikt omdat .

Uiterlijk van de veranderlijke boktor zoals de naam al doet vermoeden, de dekschilden kunnen verschillende kleuren hebben. Veranderlijke boktorren zijn- wat hun dekschilden betreft- verschillend van kleur: bruin, geel, roodgeel, blauw of blauwzwart. De Nederlandse naam veranderlijke boktor heeft betrekking op het variabele kleurpatroon van de kever. De kever wordt vaak als larf of pop met haardhout . Zoals de naam van dit beestje al doet vermoeden, heeft de veranderlijke boktor de eigenschap dat zijn kleuren niet altijd hetzelfde zijn.


Kevers leggen de eitjes in schorsspleten. Alternatieve Nederlandse naam, Veranderlijke timmerhoutboktor. De larven van de meeste boktorren leven in dood hout.

Phymatodes testaceus) en de gewone . De nathoutboorders komen voor in bossen en vallen zieke en gekapte bomen aan. Deze zogenaamde veranderlijke boktorren zijn niet schadelijk in uw woning. Unsubscribe from André van Calsbeek?


Op zoek naar een ongediertebestrijder die u kan helpen met een boktor probleem? Naast de huisboktor herkennen we met regelmaat de rode smalboktor, de kleine wespenboktor, de zogenoemde veranderlijke boktor en de sparrenboktor. Het is echter niet de Boktor zelf die de schade aanricht, maar de larven van de. De Rode Smalboktor wordt vaak verward met de de Veranderlijke Boktor.


Niet elke soort boktor is schadelijk, sommige soorten boktor richten echter behoorlijke schade. In open haardhout komt met regelmaat boktor voor. Dit is echter vaak de veranderlijke boktor.


Deze legt eitjes in levend hout en is dus niet schadelijk voor uw . Last van veranderlijke boktor ? Laat houtwormen bestrijden of weren door KTT Ongediertebestrijding. Al jaar dé specialist in het bestrijden en weren van . Door grotere hoeveelheden openhaardhout in huis wordt de veranderlijke boktor steeds vaker gesignaleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts